打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] [原創]機體吐糟 - 自由高達隱居的原因

泡菜最近好似改左自由1武
改為可以斬地~
只係輕輕一改~足以令自由升上頭10名S機
回復 支持 反對

早幾日先玩完自由黎...好好用,唔覺有咩問題,唔覺有咩輸蝕,手感好,槍順,武裝簡單直接,少玩自由只係因為部機太舊,玩得多冇新鮮感...仲有翼炮絕對係畫蛇添足,破壞自由GE定位,你玩唔起簡單直接GE武裝係你GE事,唔好因為你自己唔鐘意就話要改武裝...不過而家有D玩家好似部機冇超視,冇牛油,冇跟彈就唔識玩咁,係咁要求D機改3改4...至於技能方面,自由的確係有D杯具,如果PS裝甲能夠內置,PS裝甲改為爆SEED就好LA~
回復 支持 反對

回復 32# m16a2

其實我好buy你講點野...只不過sd得一套防禦機制,所以ps甲應該沒可能内置...<之前就因爲呢樣野開左個帖比人猛甘插XD-_-
回復 支持 反對

回復  m16a2

其實我好buy你講點野...只不過sd得一套防禦機制,所以ps甲應該沒可能内置... ...
bobby070809 發表於 29-8-2012 20:42

I力都內置左LA...唔係冇可能 GE~
回復 支持 反對

想跟原作?

TurnA表示悲劇
回復 支持 反對

自由高達如果改專機,咁AS空西同SF 都要改
如果改左自由,咁正義呀,神盾等又要改
=====================================
自由高達唔係無人用,而係高頻用少
自由高達既武裝都七七八八,除左火神炮+彩虹翼炮
回復 支持 反對

自由?初頻同任務頻我就見得多喇 高頻求其一部S機都可以玩謝佢:curse:
回復 支持 反對

回復 34# m16a2

i力係因爲有i力場D機沒盾<03dsr要爆左甲先有...ex-s同三gundam 好似都沒盾...當然我都希望有得内置拉,因爲技1真係5係點實用係今時今日呢個超視周街飛既情況下...所以技1已經沒甘實用,改專技當然最好...

技能名稱 最強調整者or基拉大魔王-_- 攻擊速度防+4.0,鎖敵距離增加,必覺,<如果話呢個技+得太多野既話請看再生技1同2你就會明白到呢個技都5會太過強
回復 支持 反對

回復 35# 乂獵乂

turn a跟原作我表示gameone sever負荷不能,直接爆機XD:lol:
回復 支持 反對

回復  乂獵乂

turn a跟原作我表示gameone sever負荷不能,直接爆機XD
bobby070809 發表於 29-8-2012 20:53

期侍最強既TURNX會比泡菜出到咩樣;P
回復 支持 反對