樂古Nakuz

標題: [BT][OROCHI無雙][大蛇無雙][JPN][DVD]+免光碟+簡單拿取全人方法 [打印本頁]

作者: Rex Tamkw    時間: 25-3-2008 21:22
標題: [BT][OROCHI無雙][大蛇無雙][JPN][DVD]+免光碟+簡單拿取全人方法

[轉貼][BT][無雙OROCHI][無雙大蛇][JPN][DVD]

遊戲名稱:無雙大蛇
英文名稱:Warriors Orochi
日本名稱:無雙OROCHI
遊戲制作:Omega Force
遊戲發行:KOEI                        
遊戲語種:日文
遊戲類型:ACT            
官方網站:http://www.gamecity.ne.jp/orochi/   

首先讓我們感謝冒著大風大雨前去買遊戲的遊俠榮譽會員jukebox,沒有他的付出就沒有今天我做的無雙OROCHI的獨家全國首發種,那麽衆多焦急等待的玩家可能會等待的更久,讓我們誠摯的感謝他的無私奉獻精神,大家的支持就是對他最好的回報,希望大家下完以後多做一做種,多發精華帖支持遊俠無雙區的發展,那麽現在開始下載吧,注意遊戲不支持2003系統(如果有人用的話)[[tyjp-2-8]] [[tyjp-2-8]]

【遊戲簡介】:     
      光榮公司宣布,在XBOX360以及PS2平台發售的動作遊戲《無雙大蛇(無雙OROCHI)》將於2008年3月20日推出PC版,售價6090日元。
 《無雙大蛇》(MusouOrochi)是款可充分享受一騎當千快感的動作遊戲,以魔王遠呂智(OROCHI)所創造出來的異次元世界爲舞台,《真·三國無雙》與《戰國無雙》的武將們將跨越時空一同登場。因爲這些英雄豪傑的立場與原來的世界不同,將會出現以往兩大系列中從未出現過的嶄新劇情發展,實現許多玩家幻想的三國對戰國夢幻演出。[[ipk (3)]] [[ipk (3)]]

【遊戲截圖】:

[[tyjp-2-10]] [[tyjp-2-10]] [[tyjp-2-10]]

======================分格線==========================================
【攻略】

檔案下載          無雙-大蛇攻略寶典.chm (690KB)

檔案描述         繁體版

http://upload.renren76.com/download.php?fid=bSS15thJxTqPbuh[[tyjp-3-9]]   

============================分格線====================================

下載方法:下載完成之後...用虛擬光碟程式開啟.將koei的資料夾複製..在將免cd程式移至資料夾中的win資料夾內點取...在點取大蛇的應用程式即可啟動。[[ipk (16)]] [[ipk (16)]] [[ipk (16)]]

========================分格線===========================================

如果你地要修改器,請到5# 唔該晒....[[ipk (11)]] [[ipk (11)]] [[ipk (15)]]

因為太正.....and我下載左...係玩到的....但見到冇人post..so 我就轉貼....希望多多支持[[ipk (15)]] [[ipk (15)]] [[bao_38]] [[bao_38]] [[bao_38]]

睇帖一定要回啊[[ipk (10)]] [[ipk (10)]] [[tyjp-2-6]]

大蛇無雙.torrent

29.25 KB, 閱讀權限: 1, 下載次數: 9191

BT下載

免光碟檔.exe

73.5 KB, 閱讀權限: 1, 下載次數: 9334

免光碟檔

作者: tamko    時間: 25-3-2008 21:35
好野....我得psp 有 E隻game....E家下載埋落個電腦先....係唔係玩到架  樓主??[[bao_45]] [[bao_45]]
作者: Rex Tamkw    時間: 25-3-2008 21:37
原帖由 tamko 於 25-3-2008 21:35 發表
好野....我得psp 有 E隻game....E家下載埋落個電腦先....係唔係玩到架  樓主??[] []

E...我都下載左psp喎......E隻game玩到架.....[[bao_43]] [[bao_26]] [[bao_26]]
作者: tamko    時間: 25-3-2008 21:40
原帖由 ※華仔※ 於 25-3-2008 21:37 發表

E...我都下載左psp喎......E隻game玩到架.....[] [] []

我都down緊啦...嘻嘻....有冇修改X啊@@??我想要一要....
作者: Rex Tamkw    時間: 25-3-2008 21:49
原帖由 tamko 於 25-3-2008 21:40 發表

我都down緊啦...嘻嘻....有冇修改X啊@@??我想要一要....

有..比埋你
====================分格線===============================
【修改器】

修改器.rar內分別有兩個修改器
1:日文版《無雙大蛇》+11 修改器

2:大蛇無雙PC版本修改器Ver1.0
運行修改器前請確認你已安裝Framework2.0並且至少有一個遊戲存檔存在(可以是空存檔)
修改器可放在任何位置運行,無需要特别的設置,修改后進入遊戲看效果即可。

如因亂碼而安裝不了遊戲可以:

[控制台」→[地區及語言選項]→「進階」→「非Unicode的程式語言」下面選日文

[控制台」→[地區及語言選項]→「語言」→下面選日文

重新啟動後,應該可以看到日文字了。

下載link : http://www.uwant s.com/attachment.php?aid=3470313

請del 上面果個格仔 t同s 知間果個格仔  因為這個係油 uwant 到轉貼過泥的

作者: max891    時間: 25-3-2008 23:14
點解唔見個下載點既[[bao_27]]

作者: Rex Tamkw    時間: 26-3-2008 17:59
原帖由 max891 於 25-3-2008 23:14 發表
點解唔見個下載點既[]

唔好意思....del左.....E家ok啦....sorry
作者: raymand2    時間: 26-3-2008 18:56
WOWOWO~
正ar~ 樓主萬歲~
作者: 5405    時間: 27-3-2008 22:18
thx~~~~~~~~[[bao_36]]
作者: zcbma168    時間: 27-3-2008 22:36
謝謝摟主的分享喔~~~~~~~~~~
作者: dinopear    時間: 28-3-2008 14:09
救命=3=
個patching個exe我用左開唔到隻game
搵人比個patch完既exe我-.-"
作者: faifai0417    時間: 28-3-2008 15:56
超正..!我搵左好耐啦T.T
作者: ooo訪客    時間: 28-3-2008 21:50
我都down緊啦....................
作者: edison777    時間: 29-3-2008 01:34
如果出左中文板
洗唔洗重dl??
作者: jooker    時間: 29-3-2008 14:27
如果用自動安裝裝左之後係咪用免cd就玩倒?
thanks for sharin
作者: Rex Tamkw    時間: 29-3-2008 20:55
原帖由 edison777 於 29-3-2008 01:34 發表
如果出左中文板
洗唔洗重dl??

可能唔洗....佢可能比個檔你 all 放入去就得...

都可能要....希望唔洗啦...唔想煩><[[m645]]
作者: rme44440    時間: 31-3-2008 11:29
雖然已有日文版了!但是我還是等待中文版的推出!感謝您的分享喔
作者: [S]hoking    時間: 31-3-2008 15:21
我想問D攻略係唔係名ps2個D一樣架?
如果唔係咁pc板攻略邊到有@_@??
作者: lawkwanyiu98    時間: 1-4-2008 19:01
psp i play but pc
作者: 乂疑雲乂    時間: 5-4-2008 14:52
好~~~~~~~~~
作者: s!n秈    時間: 5-4-2008 15:59
好野!!電腦都可以玩無雙大蛇
作者: peter5060    時間: 5-4-2008 22:44
我等了很久了~~~~~~~~~~~多謝!!!!!!!!
作者: 雪山肥牛    時間: 6-4-2008 09:55
4月2號出左香港中文版啦
仲未見人上傳
作者: 死黑    時間: 6-4-2008 13:20
標題: 回復 23# 的帖子
遊俠網有中文版同中文化
作者: wing6d01    時間: 6-4-2008 19:01
我想問個save檔會放左係邊,我想重玩但唔識
作者: [H]GK.Ken    時間: 6-4-2008 20:27
修改器條link好似死左[[bao_22]]
作者: sy101friend    時間: 7-4-2008 23:21
我沒有免光碟玩不了∼
你有嗎?
作者: 韓呈    時間: 8-4-2008 09:51
PS出這塊的時候
我就很期待嘍
謝謝大大[[bao_29]]
作者: 死黑    時間: 8-4-2008 17:43
標題: 回復 25# 的帖子
C:\Documents and Settings\xxxxxx\My Documents\KOEI\Musou OROCHI\Savedata
作者: kenny928    時間: 8-4-2008 18:26
我找了很耐...thx
作者: liu0936777    時間: 8-4-2008 21:46
中文早己出左. 我依+玩緊lo kaka
作者: slovecar    時間: 14-4-2008 01:59
唔~~睇樂好似幾好玩[[bao_36]]
作者: slovecar    時間: 14-4-2008 02:01
我等咗好耐啦~~~~[[bao_36]]
作者: 阿風∼*    時間: 15-4-2008 10:01
點解我用alcohol120%開個mds檔掛載個陣佢話檔案無法存取?
作者: 742563    時間: 16-4-2008 16:18
好~~~~~~~~~
作者: 傻.蕉    時間: 16-4-2008 17:07
好想下到-3-
唔識下
作者: 傻.蕉    時間: 16-4-2008 17:08
好想下到-3-
唔識下
作者: yipkeiheep    時間: 16-4-2008 21:30
點解我下載唔到個免光碟嫁=.=?
作者: jifrh85    時間: 17-4-2008 20:05
求救呀!!
我下載完~成功裝完~放埋免CD落去!
不過我開隻GAME既時候~佢正係彈左個視窗出泥~
之後咩反應都冇~等左好奈都唔得

唔該幫幫我
作者: k6461234    時間: 19-4-2008 16:51
THX~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[[bao_36]] [[bao_36]]
作者: 。烏龜    時間: 19-4-2008 20:22
想問一下...
點解我下載完 再用埋 Alcohol120%掛載
但係掛載果時佢話: F:\ 不是正確的 Win32 應用程式
(這個F:\ 是由Alcohol120%既虛擬裝置設定而設定出來的掛載點0.0 )
所以搞到我掛載唔到 0.0
請問有咩點解方法呢?[[bao_37]]
作者: tonyws02    時間: 23-4-2008 19:42
點解我裝唁到?

裝果陣彈左個咩 msi.chm  咩MSDN參照....
作者: stage0712    時間: 27-4-2008 14:16
THX~~~~~~~~~~~~~~[[bao_50]]
作者: choiking2001    時間: 29-4-2008 18:22
GOOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: moonles    時間: 1-5-2008 09:47
太好了=v=
之前上**見過
都唔係好明點dl來玩- -
作者: kenwtk    時間: 12-5-2008 09:26
謝謝樓主這個遊戲!!!!!
作者: kenwtk    時間: 12-5-2008 09:50
!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: peterwcg    時間: 21-5-2008 23:47
感謝大大分享~ 找粉九啦∼
作者: forthx    時間: 23-5-2008 15:48
thx for sharing
作者: winsun1314    時間: 21-6-2008 12:26
標題: 太好了
我用迅雷8分鐘就ok
GJ!完全十卜你
作者: 0omqwasdfo0    時間: 4-7-2008 18:26
感謝大大的分享!!!!
作者: $_$屎忽羊@    時間: 6-7-2008 12:50
我DOWN唔到.....
作者: siuhang1995    時間: 14-7-2008 21:38
我今日真係好彩....
想玩個陣一搵就搵到e度...
岩岩dl完
只需約20分鐘就dl完啦!
真係好多謝樓主
作者: joecps526    時間: 14-7-2008 23:54
推啦~ 咁正
多謝樓主o既分享
作者: joecps526    時間: 14-7-2008 23:55
唔知頭先個回覆send唔send到~覆多次先
多謝樓主o既分享
作者: siuhang1995    時間: 15-7-2008 09:05
樓主....
點解我用Alcohol 120%掛載個大蛇無雙...
開個陣佢話我讀取唔到檔案...
有咩方法解決..
作者: chung258    時間: 17-7-2008 12:53
download中....
好心急  想快d玩@@
作者: chulikhang    時間: 28-7-2008 14:10
樓主個修改器條link
上唔到wo
整整佢先唔該
作者: Rex Tamkw    時間: 30-7-2008 11:58
原帖由 chulikhang 於 28-7-2008 14:10 發表
樓主個修改器條link
上唔到wo
整整佢先唔該

下載link : http://www.uwant s.com/attachment.php?aid=3470313

請del 上面果個格仔 t同s 知間果個格仔  因為這個係油 uwant 到轉貼過泥的

請del 上面果個t同s 知間果個格仔  因為這個係由uwant 到轉貼過泥的
作者: 459839042    時間: 1-8-2008 11:02
原來有樂點先下載到.........
作者: 〝紫月…    時間: 11-8-2008 19:50
好post要回、bt種仲有好多、still work!
i-cable都上到成mb咁濟。
作者: Rex Tamkw    時間: 17-8-2008 15:07
原帖由 〝紫月… 於 11-8-2008 19:50 發表
好post要回、bt種仲有好多、still work!
i-cable都上到成mb咁濟。

因為多人下載 so 咪快囉....我都整左小小種架[[bao_34]] [[bao_34]]
作者: Miana    時間: 23-8-2008 00:58
樓主請幫幫忙~~
我用最新版DAEMON TOOLS開Game,
Click玩遊戲之後,
佢彈左個Window出黎:

我有下載免CD檔,
但係唔係好識用,
同埋咩COPY "KOEI"file果度唔係好明,
唔知copy去邊~
希望樓主幫幫忙><
作者: Rex Tamkw    時間: 27-8-2008 14:30
原帖由 Miana 於 23-8-2008 00:58 發表
樓主請幫幫忙~~
我用最新版DAEMON TOOLS開Game,
Click玩遊戲之後,
佢彈左個Window出黎:

我有下載免CD檔,

但係唔係好識用,
同埋咩COPY "KOEI"file果度 ...

copy koei file 呢  就姐係E到

自己下載落泥睇下啦...因為圖片太大...so...要咁整放到...

圖片.rar

180.88 KB, 下載次數: 58

作者: chen-i誠x    時間: 31-8-2008 16:38
你有無教學-3-"?
我試左好多次
都裝唔到
放d相上黎都得的--

作者: Rex Tamkw    時間: 31-8-2008 18:08
原帖由 chen-i誠x 於 31-8-2008 16:38 發表
你有無教學-3-"?
我試左好多次
都裝唔到
放d相上黎都得的--

咪放左囉....係你上面啊-_-""
作者: [M]aRc    時間: 31-8-2008 18:11
請問點先可以將個圖面整細佢.....
ps..已經整到640x480
有冇方法可以整到仲細d
作者: Rex Tamkw    時間: 2-9-2008 18:01
原帖由 [M]aRc 於 31-8-2008 18:11 發表
請問點先可以將個圖面整細佢.....
ps..已經整到640x480
有冇方法可以整到仲細d

640x 480 係最細架啦.....我地玩1000x800  果個係最大[[bao_27]]

幫你唔到 sorry~~
作者: [M]aRc    時間: 7-9-2008 19:14
標題: 回復 72# 的帖子
我打極都打唔到吳國外傳最終章呀[[tk_23]]
請問點打家....
作者: [H]神之判官    時間: 7-9-2008 23:52
吳七章

快速救孫權和孫堅,開門直衝擊破華雄+董卓,擊破妲己,不可有隊友死掉

5分以内快速救孫權和孫堅!!!

-直奔地圖右下幹掉敵將;開門

-向西方行幹掉敵將;開門

-攻入西之砦行幹掉3敵將,快速救孫權和孫堅;開門

-北上開門直衝擊破華雄+董卓;開門

-幹掉妲己
作者: Rex Tamkw    時間: 8-9-2008 22:29
       簡單拿取全人方法

[魏]
★夏侯惇-速-魏4章夷陵之戰破關
★典韋-技-魏7章山崎之戰破關
★許褚-力-魏1章杭?川之戰破關
★曹操-速-魏7章山崎之戰破關
★夏侯淵-力-魏4章夷陵之戰破關
★張遼-力-魏初期武將
★司馬懿-速-戰國外傳6章小田原城決戰d~crk
先清敵武將>司馬懿登場>有2逃跑敵武將k掉(司馬說策略失敗)>己方武將進入中間的大城,門關上>解救>ko全敵武將
★徐晃-技-魏初期武將
★張郃-速-魏2章外傳南中進攻戰
用曹丕, 和張郃合流
★甄姬-速-魏6章外傳涼州之戰
先清敵武將, 妖術兵長出現全擊破, 幫甄姬清兵, 甄姬去右上位置,出現偽曹丕, "極速"幹掉偽曹丕,令甄姬恢復神智
★曹仁-技-戰國外傳5
兩次成功護送馬兵,曹仁會衝前來,這時剛好第三次護送馬兵,待他說話後"極速"幹掉
★曹丕-技-魏初期武將
★龐?-力-蜀3章外傳
開始直衝北條,成功解救北條家的5武將
[蜀]
★趙雲-技-蜀初期武將
★關羽-力-蜀第7章破關
★張飛-力-蜀第7章破關
★諸葛亮-技-蜀第7章破關
★劉備-技-蜀第8章破關
★馬超-力-戰國外傳第2章
把民兵成功護送, 其當民兵進入中間位置,伏兵出現快速幹掉(否則民兵會害怕停下來)
★?忠-技-戰國第1章破關
★姜維-速-蜀第2章外傳
不要攻擊任何引敵軍, 誘左上及右下的敵軍到來一開始的地方(地圖中),伏兵出現
★魏延-速-蜀第3章破關
★龐統-速-魏第4章破關
★月英-技-蜀第2章破關
★關平-力-戰國第1章破關
★星彩-速-初期武將
[吳]
★周瑜-技-吳1章定軍山之戰破關
★陸遜-技-戰國外傳3破關
開始直衝陸遜, 跟陸遜一起返回本陣
★太史慈-速-吳2章長?之戰破關
★孫尚香-速 -吳正傳第5章 關原之戰(應該要擊破孫尚香, 即是要敵援軍登場)破關
★孫堅-速-吳正傳第7章破關
★孫?-力-吳正傳第7章破關
★呂蒙-速-吳3章小谷城之戰破關
★甘寧-速-魏第6章陳倉之戰破關
★?蓋-力-魏第5章破關
★孫策-力-吳初期武將
★大喬-技-吳5章外傳
快速向右幹掉3個武將,之後開門,比敵軍快一步跟大喬接觸
★小喬-速-戰國3章破關
★周泰-速-吳正傳6章合肥之戰(應該要用半藏遇見周泰發生劇情後殺之)破關
★凌統-速-戰國5章官渡之戰破關
[戰國一]
★真田幸村-技-蜀3章破關
★前田慶次-力-吳6章外傳
(二十分鐘內5援軍集結于前田旁)+破關
一出來先清一下小兵,據點及武將, 稍後看到叫你敲鼓的訊息後便去本陣敲(每次敲完要等一下先可以再敲), 敲鼓後有援軍們出來要引導去慶次本陣,即是幫他清兵及武將等他順利殺去慶次本陣,當看到可以再呼叫友軍的訊息便立即去敲鼓,因為時間不多,最好先搶一隻馬回去, 每次敲完鼓敵軍都會急攻,會有武將出來突襲,要殺掉他們停止突進, 重覆這些部驟,直到五個援軍去到慶次本陣,伏兵出現幫他們開路否則援軍們去打附近伏兵(慶次不開門)
在20分鐘內到達的話,城門會開(失敗的話會在最後10分鐘開城門), 殺掉慶次就會出現共鬥訊息,第一傾奇者入手!!!
我個人在最後10分鐘開城門,殺掉慶次也有出現共鬥訊息???
★織田信長-技-戰國初期武將
★明智光秀-速-戰國初期武將
★上杉謙信-力-戰國7章破關
★阿市-技-魏6章陳倉之戰破關
★阿國-技-戰國3章破關
★雜賀孫市-技-蜀2章破關
★武田信玄-技-戰國7章破關
★伊達政宗-速-蜀5章外傳
★直接去幹掉伊達政宗
★濃?-速-吳3章外傳
不傳全部傳令兵突破出城,(共10個, 分批: 3+1+1+3+2)
★服部半藏-技-吳初期武將
★森蘭丸-力-吳1章定軍山之戰破關
★女忍-力-吳4章外傳
民兵護衛成功, 每次都有成功脫出訊息就ok.
★石川五右衛門-力-蜀4章外傳r
10個箱子都打破
[戰國二]
★豐臣秀吉-技-戰國初期武將
★本多忠勝-力-魏、吳、蜀及戰國的七章外傳全破過且過關時忠勝會說表示信服
蜀7章外傳-拯救三民兵到東南方時,呂布登場,本多登場,幹掉呂布,成功拯救三民脫出
魏7章外傳-到地圖南方解救本多軍, 幹掉呂布.
戰國7章外傳-保護令兵逃走,呂vs本多動畫,幹掉呂布,傳令兵脫出, 等我方援軍到達.
吳7章外傳-除本多忠勝外所有武將幹掉,再幹掉本多,一會本多在東北再次出現,再幹掉本多, 遠呂智大量武將出現, 本多以友軍再次出現, 幹掉敵軍防禦祭壇,期間本多又撤退一次,再出現令遠呂智軍士氣下降, 幹掉董卓,本多感服
★稻姬-速-吳正傳第5章關原之戰擊破稻姬2次,破關
★德川家康-力-吳初期武將
★石田三成-速-魏2章天水之戰破關
★淺井長政-力-魏6章陳倉之戰破關
★島左近-速-吳3章破關
★島津義弘-力-初期武將
★立花闇千代-力-蜀1章破關
★直江兼續-技-戰國7章破關妮-速-魏3章外傳
★寧寧-速-魏3章外傳
解救五右衛門,五右衛門會走向左面之後幹掉敵人伏兵,之後五右衛門會離開, 之後寧寧用幻影召出2個分身, 先幹掉2個分身,(4分鐘內),再幹掉女忍????, 走去寧寧城, 服部半?及風魔小太郎出現,等他們召出忍者兵後幹掉(全程1p不轉人)
★風魔小太郎-速-吳2章外傳
3個輸送隊長都成功回城! 關始直走幹掉敵將, 一路清兵一路打去地圖右的城,制壓後輸送隊長出現,開路幫他回城, 再打地圖左下,最後才打左上,再幹掉風魔
★宮本武藏-技-蜀6章外傳
跟住宮本武藏, 極速清兵及引去呂布處, 水門事件, 幹掉呂布(EASY mode 劍豪5人組都存活)
★今川義元-力-魏4章外傳雜賀之戰
(快馬)阻止工作兵侵入城(~共8個), 留意我方主將被幹掉, 多save! 待武田+上衫出擊全幹掉, 走向右上今川義元出現極速幹掉(1p限定)

[他]
★呂布-力-魏、吳、蜀及戰國的八章外傳全破,全擊破呂布及呂布感服達成
(打呂布時若逃跑, 呂布一說"雜魚"就沒有感服達成)
蜀8章外傳-等左慈出現後再找呂布有對話,左慈存活下幹掉呂布
魏8章外傳-幹掉呂布
戰國8章外傳-幹掉呂布
吳8章外傳-幹掉呂布
★貂蟬-技-魏5章外傳五關突破戰
快速突破解救貂蟬,最後幹掉呂布
★董卓-力-戰國外傳
幹掉3個輸送兵長, 會出現董卓與遠呂智翻臉訊息,擊破呂智翻臉訊息,擊破呂布
★張角-技-戰國3章破關
★孟獲-力-蜀4章破關
★祝融-力-蜀4章破關
★左慈-速-全勢力(正章)破關
★妲己-包含外傳+正章,所有的戰役都過關
★遠呂智-除了遠呂智以外的武將都到手,就會出現
秘訣~~
Level 4 武器取得方法
難, 任意☆×3以上的關卡, 打倒武將後箱子隨機入手
激難, 任意☆×1以上的關卡, 打倒武將後箱子隨機入手
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
八章外傳出現方法~
戰國:達成1000人斬!~
魏國:係妲己叛變之後一分鐘之內打死佢!!伏兵全部擊破+擊破妲己, 在曹操出現前解放董卓本陣!~
蜀國:火燒天守後2分鐘內逃出生天(逃出天守,咩都唔好理,擊破妲己之前都不可有隊友死,且要把敵人全數打死曬)
吳國:3分鐘內去HELP孫堅兩仔爺!~開門直衝打死華雄+董卓,打死妲己
   全部都係第7章進行!

作者: Rex Tamkw    時間: 8-9-2008 22:31
           各屬性解釋

:固定傷害後若敵人還在空中持續燃燒傷害 好用方式例子:呂布的C6 真的是超痛的
:攻擊時造成一定機率冰凍住敵人使之無法動彈 好用方式例子:先用德川家康的C3把對方冰住 再用R1的德川流離子砲~你就能體會神麼是秒殺了
:攻擊一定機率一擊打倒小兵 對武將造成百分比傷害(大傷害)好用方式例子:用各武將的大範圍攻擊 一瞬間掃光眼前所有敵人
:攻擊時敵人有一定機率帶電 導致附近的敵人也被攻擊(範圍攻擊) 好用方式例子:跟斬屬性一樣
:攻擊能破壞敵人的防禦 好用方式例子:去打一次激難你就知道囉 越高難度的敵人越會防
吸生:攻擊敵人時能一定機率吸收敵方體力 好用方式例子:用大範圍攻擊 一次打到較多敵人吸越多
吸活:攻擊敵人時能一定機率吸收敵方無雙 好用方式例子:同吸生屬性
背水:體力越低攻擊力就越強 好用方式例子:紅血時來個超級大逆轉
破天:敵人在空中時對他的傷害大增 好用方式例子:織田信長的C1也是很愛完秒殺的說~
勇猛:對敵方武將的攻擊力增加 好用方式例子:對上呂布那些變態強敵時
極意:必殺技(R1)威力上升 好用方式例子:還是德川的超強離子砲囉
旋風:攻擊範圍變大 好用方式例子:武器必備
神速:攻擊速度變快 好用方式例子:武器必備(不過部分武將裝上神速10時的C6會變的怪怪的.......範圍判定會偏歪)
每把武器最多可靠武器融合裝上八種屬性 每種屬性最高又可靠武器融合升到十級 每個武將因招式不同適合裝上不同屬性
6.每個武將都能拿到4個特技提升等級 一共有79個武將 也就是要提升316次特技 特技有的是10級有的是20級 一個武將一場最多只能升一級特技 一場最多只能帶3名將 也就是最少要打106場以上
特技好用的我這裡只說保命加攻擊型組合(其實每個都好用 看需要)
體力增加 無雙增加 攻擊強化 防禦強化 必殺強化 特殊強化 速度提升 力型強化或速型強化或技型強化(視玩家帶的武將)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

如要完美SAVE檔  請到↓
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3431899&extra=page%3D1

作者: 仁正    時間: 16-9-2008 19:29
唔該哂
我玩過ps2
而家有埋pc
多謝哂!!!
[[yoyo_196]]
作者: Rex Tamkw    時間: 18-9-2008 18:59
原帖由 仁正 於 16-9-2008 19:29 發表
唔該哂
我玩過ps2
而家有埋pc
多謝哂!!!
[[yoyo_196]]

ps2 有E隻game咩???why我唔知既[[yoyo_018]]
作者: 八神仔    時間: 19-9-2008 19:16
幾時先有魔王降臨??
作者: [H]神之判官    時間: 21-9-2008 13:15
原帖由 ※華仔※ 於 18-9-2008 18:59 發表

ps2 有E隻game咩???why我唔知既[[yoyo_018]]

呢隻game原本就係ps2出先
之後先移植去其他機種

原帖由 八神仔 於 19-9-2008 19:16 發表
幾時先有魔王降臨??

pc就未有消息
但係psp版魔王再臨就黎出
作者: aR_傑    時間: 16-11-2008 18:37
我dowl完解左...用下邊個方法都唔得...
係咪邊到錯左...指教下[[yoyo_148]]

作者: Rex Tamkw    時間: 24-11-2008 17:05
原帖由 aR_傑 於 16-11-2008 18:37 發表
我dowl完解左...用下邊個方法都唔得...
係咪邊到錯左...指教下[[yoyo_148]]

你睇返你個file 有2個檔案...你果個係1個得幾kb 果個架炸...你要按返all檔案....搵返幾g 果個先得..
作者: 俊SIU    時間: 3-12-2008 20:14
我想問點解我down果陣話檔案存取失敗我已經點左幾gb果個!我用酒精的! 而daemon3.41 我都試過 但係佢裝左跟住裝裝下亂碼話咩失敗!跟住我聽你講 將標準和格式 果個喜好設定較左日本  左上 進階又較左非unicode程式語言版本的語言我都較左日本
作者: condom798    時間: 23-5-2009 15:00
摟主 請問 免光碟檔 點用. . . 亂碼黎睇唔明. . 幫幫求
作者: mommom321    時間: 10-7-2009 13:10
GDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
作者: stevewong30    時間: 11-7-2009 21:42
謝謝摟主!多謝曬,希望玩到啦[[bao_31]]
作者: 叛逆x小軒    時間: 13-7-2009 15:50
雖然我冇玩[[onion_43]]
但係都多謝樓主既無私分享[[onion_54]]
加油努力!!!!![[onion_53]]
作者: toby9398    時間: 26-7-2009 02:43
THX!=)
作者: tommylaw30    時間: 5-8-2009 13:28
THX.....................
作者: marco900952    時間: 10-8-2009 17:19
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件  唔見免cd....
作者: 震昵升    時間: 15-8-2009 14:19
作者: 西門x吹樂    時間: 16-8-2009 13:35
- -無佐個下載點,,,幫幫忙
作者: k180i123456789    時間: 31-8-2009 10:18
Thank you very much謝謝分享[[onion_73]][[onion_73]][[onion_73]]
作者: Rex Tamkw    時間: 5-9-2009 13:55
自推一下....不要把佢沉沒
作者: 乂乂楓乂乂    時間: 21-9-2009 23:54
THX~~~~~~~~~~~~THX
作者: luchihung123    時間: 24-9-2009 20:23
thank you very much
作者: s2031120    時間: 28-9-2009 17:51
[[bao_33]]回回先
作者: 晨连硕    時間: 10-11-2009 23:15
作者: 舞段連音    時間: 10-12-2009 19:32
感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝感謝
作者: s961026    時間: 13-12-2009 17:47
玩到嗎?
作者: loveyouforme9    時間: 19-12-2009 18:36
sdadasdasdasdasdasdasdas
作者: 銀月之神    時間: 22-7-2010 00:56
多謝晒~我收下啦~~
作者: danny0077123    時間: 23-7-2010 01:03
玩唔玩到?_?
作者: 694968990    時間: 9-8-2010 18:56
thx~~~~~~~~~~~~~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://tw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2