樂古Nakuz

標題: 雷文 討論集中帖 [打印本頁]

作者: FMK.    時間: 31-8-2011 18:48
標題: 雷文 討論集中帖

-

所有關於雷文的問題都可以在此發問
本人會在1樓post上優質回覆既link
以往既post經整理後也會post上黎1樓
歡迎問關於 配點 技術 轉職 的問題

裝備/王掉寶 請在 另一地方[建設中] 發問
好回覆會被加樂點的
**不要亂給bravo!

有價值回覆:
#20  末日配點建議  -   94010762

附上技能模擬器,讓大家選擇適合自己的配點。
http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#

作者: bobby1515    時間: 2-9-2011 18:41
本人有40LV雷文    狂鋒武者       但係好似末日較高攻     有D後悔轉左狂鋒>.<
作者: pk1pk1kp1    時間: 2-9-2011 18:51
本人有40LV雷文    狂鋒武者       但係好似末日較高攻     有D後悔轉左狂鋒>.
bobby1515 發表於 2-9-2011 18:41
狂鋒要pvp先發揮到...狂鋒連技較多元化,連技威力都較強...
作者: FMK.    時間: 2-9-2011 20:10
末日打任真係屈機-.-

-
作者: 月下狼    時間: 3-9-2011 02:02
狂鋒要pvp先發揮到...狂鋒連技較多元化,連技威力都較強...
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-2 06:51 PM

唔覺得只有PVP先發揮到
至少我打副本好開心
作者: pk1pk1kp1    時間: 3-9-2011 07:55
唔覺得只有PVP先發揮到
至少我打副本好開心
月下狼 發表於 3-9-2011 02:02
技術問題-3-
作者: hok5    時間: 5-9-2011 00:03
狂,連技多,要練
我好小玩雷,只玩末日,技勁
作者: 神秘的冷燕    時間: 5-9-2011 10:02
大家都說狂鋒連技,我怎不這樣認為...末日連技也多啊
只是末日不需要連技,單以技能跟普通連技輸出就夠殺掉副本,狂鋒連技比末日注目的最大原因
我看就是因為狂鋒技能完全跟末日沒得比吧...

而且末日連技跟狂鋒一樣可以很華麗的接技能,用X爪接用鎖2接,有沒有見過刺蝟之後接攻擊,末日真的可以這樣做只是根本沒有這個需要...
作者: martinfe    時間: 5-9-2011 11:26
末日打副真系正好多咩? ps: 無玩過末日
作者: 神秘的冷燕    時間: 5-9-2011 11:57
回復 9# martinfe

主要是清場技能簡單而高威力,鎖2直轟就死一堆同時打王輸出也多,而且現在還強化了傷害範圍...
核彈跟大十字兩招,核彈又有強化掉,會一直把怪拉到中間,大十字可以一次清兩邊
比狂鋒差得遠
作者: hok5    時間: 5-9-2011 15:07
狂連打真係好勁,末日掌握時間唔使咁嚴苛
技又勁,打王扣一大半血,鎖2,3更加玩死人,如果玩亂p好易汁雞
作者: hkiskk90    時間: 6-9-2011 10:08
回復  martinfe

主要是清場技能簡單而高威力,鎖2直轟就死一堆同時打王輸出也多,而且現在還強化了傷害範圍 ...
神秘的冷燕 發表於 5-9-2011 11:57

--你要比實冇得比 狂鋒都唔係pve類
作者: 神秘的冷燕    時間: 6-9-2011 10:24
回復 12# hkiskk90

末日鎖2以前,一隻怪最多只會吃兩枝針,即使是3x的骨龍Boss也是吃兩枝,比較小的5-1巫諾也是吃兩枝
現在是[有多少碰到怪就打多少],骨龍就是全吃,巫諾就吃三枝
狂鋒鎖2最多20擊,還不是每次也能打全,平均也才16擊左右,狂鋒玩物攻這招卻魔攻的,我用狂鋒我絕對了解當中的難處
當然我也明白,用ZZZX來打副本,對於隊中的其他隊友是非常好的輔助,但要獨當一面...
作者: martinfe    時間: 6-9-2011 11:05
你地既意思系末日打副本正過衝鋒好多@@?
我覺得衝鋒d技都好好用波
作者: hok5    時間: 6-9-2011 12:27
狂風唔係沖風

末日勁咪勁過d招囉,咩都好玩,但狂風控制好難,唔識玩會比人打到硬直大,眼白白比人打死
作者: 94010762    時間: 6-9-2011 13:57
ZZ LOOP
好正
作者: hkiskk90    時間: 6-9-2011 16:17
狂鋒--你有小小技術打副真係食魔水夠  開住招鎖3 打兩轉又滿滿地血
作者: bobby1515    時間: 6-9-2011 19:42
狂風唔係沖風

末日勁咪勁過d招囉,咩都好玩,但狂風控制好難,唔識玩會比人打到硬直大,眼白白比人打死 ...
hok5 發表於 6-9-2011 12:27

總之狂峰既連技在PVP同PVE同樣可以發揮     睇你係鍾意狂野型(末日)
定冷靜型(狂峰)既姐-.-
作者: hok5    時間: 6-9-2011 19:55
咩職係唔同地方都發揮到嫁啦
我中意單刷任,好小同人打,玩末日一流
作者: 94010762    時間: 7-9-2011 14:12
我就玩末日既...
我最常用既連技係zz loop (zzx<<>zzx<<>zzx重覆)
重有一招叫刷拳既野....(zzx>x(技)zzx>x(技))
以下係我既配點...

作者: 神秘的冷燕    時間: 8-9-2011 09:56
回復 20# 94010762

沒有好勝之心,也是一個很有個性的配點...不過不玩PVP的話的確也是沒差
然後那招刷拳總覺得好慢,我寧可用XX>XX
再來可別忘了取消擊倒連啊...
作者: 94010762    時間: 8-9-2011 17:42
我打vs的說...好勝之心係我唔夠sp用所以先唔加住
加哂d輸出類d技我先加
作者: 神秘的冷燕    時間: 8-9-2011 23:27
回復 22# 94010762

那我可能有見過你...世上一直堅持按完輸出技後才點好勝之心的人好像也就那麼一個...
而問題在於,你有去點中級魔力修練卻不去點好勝之心啊囧
作者: aidan108    時間: 9-9-2011 06:54
ZZZX 火車 風車 (韓服)

ZZZX火車 風... 淦(港服)

^VZ ^VZ (韓服)

^VZ ^VZ 淦 哪來的收刀啊啊啊(港服)
作者: 94010762    時間: 9-9-2011 14:40
回復  94010762

那我可能有見過你...世上一直堅持按完輸出技後才點好勝之心的人好像也就那麼一個...
而問 ...
神秘的冷燕 發表於 8-9-2011 23:27

冇計啦 打任唔夠輸出好鬼麻煩~"~
又要打vs又要打任所以我先選擇輸出技先
作者: gqpb13se8    時間: 15-9-2011 23:55
說到尾狂鋒真的不好用咩,我兩個職都玩過都係覺得狂鋒好玩d~
本人喜歡連技^^
常用的那個. ZZZ>>^Z XZZ>ZZZXZZZZ
作者: hok5    時間: 16-9-2011 23:51
我玩末日,常常連唔到,前前x zzx 前前跳zx.........冇了
作者: aka321    時間: 18-9-2011 09:06
點解D人用雷文玩PVP既時候可以用ZZ ZZ ZZ ZZ....係咁斬既??
有冇人可以教下我~~
作者: FMK.    時間: 18-9-2011 11:13
點解D人用雷文玩PVP既時候可以用ZZ ZZ ZZ ZZ....係咁斬既??
有冇人可以教下我~~
aka321 發表於 2011-9-18 09:06

應該係 zz 前後 黎-.-?

-
作者: aka321    時間: 18-9-2011 15:27
應該係 zz 前後 黎-.-?

-
FMK. 發表於 18-9-2011 11:13

ZZ><? 唔會向後打咩??
作者: 94010762    時間: 18-9-2011 15:45
你地錯哂啦-.-
係ZZX<<>ZZX<<> LOOP
作者: hok5    時間: 19-9-2011 02:24
ZZ>
aka321 發表於 18-9-2011 15:27

zz後前  loop,會番去前的,不過澄用zzz後前快好多,其他人物冇藍霸體,好多時都係 zz後後前 loop
作者: 神秘的冷燕    時間: 19-9-2011 11:51
各位,身為狂鋒半玩家的我需要澄清一下
ZZX Loop跟ZZ Loop是兩回事

ZZX Loop會是[刀刀手],是三擊
ZZ Loop會是[刀刀],只有兩擊

發問的那位看到的情況到底是哪種,因為兩種Loop的按法完全不同,只是看出來是一個比較快一個比較慢而已
另外,可能是我對戰經驗太少,我在香港也是從沒見過有人用ZZ Loop
作者: pk1pk1kp1    時間: 3-10-2011 18:45
突然間想玩末日等我升番隻玩下先
作者: hok5    時間: 3-10-2011 20:36
突然間想玩末日等我升番隻玩下先
pk1pk1kp1 發表於 3-10-2011 18:45

好,秒王爽死
作者: pk1pk1kp1    時間: 3-10-2011 21:24
好,秒王爽死
hok5 發表於 3-10-2011 20:36
我貪既係末日爽爽既連技...
作者: hok5    時間: 4-10-2011 03:56
我貪既係末日爽爽既連技...
pk1pk1kp1 發表於 3-10-2011 21:24

玩連技一定狂鋒,末日冇咁需求
作者: hok5    時間: 4-10-2011 05:07

我打副比pvp多,7炎爆好勁
作者: pk1pk1kp1    時間: 4-10-2011 06:58
玩連技一定狂鋒,末日冇咁需求
hok5 發表於 4-10-2011 03:56
我係貪末日連技夠簡單ZZX咁玩晒間唔中放下技咁樣
作者: hok5    時間: 4-10-2011 18:11
我係貪末日連技夠簡單ZZX咁玩晒間唔中放下技咁樣
pk1pk1kp1 發表於 4-10-2011 06:58

= =r太普通
  我用前前x zzx 前前跳z loop
作者: pk1pk1kp1    時間: 4-10-2011 18:36
我打副比pvp多,7炎爆好勁
hok5 發表於 4-10-2011 05:07
好特別既點法啵唔加黑暗方舟,新mp200同大地呢D咁實用既技都唔加......
作者: aka321    時間: 4-10-2011 19:03
求之後配點~~到56LV
作者: pk1pk1kp1    時間: 4-10-2011 19:44
aka321 發表於 4-10-2011 19:03
我覺得黑暗方舟應該加滿佢...用黎連技有好大作用...

作者: aka321    時間: 4-10-2011 19:52
回復 43# pk1pk1kp1

我覺得黑暗方舟可以用X轟嗚黎取代
Because X轟嗚又可以連.又得100mp
作者: pk1pk1kp1    時間: 4-10-2011 20:14
回復  pk1pk1kp1

我覺得黑暗方舟可以用X轟嗚黎取代
Because X轟嗚又可以連.又得100mp ...
aka321 發表於 4-10-2011 19:52
但係X轟有D位好難連到落去...好似:

呢D位用方舟會好D嫁...
其實都冇話邊個好D...只係各有各既作用...
作者: aka321    時間: 4-10-2011 21:03
回復 45# pk1pk1kp1

方舟要成170mp.都就黎可以用2次x轟
作者: hok5    時間: 5-10-2011 09:42
回復  pk1pk1kp1

方舟要成170mp.都就黎可以用2次x轟
aka321 發表於 4-10-2011 21:03

方舟我唔想點,我打副比較多,納怒未夠點,升高d先點
作者: hok5    時間: 5-10-2011 09:44
aka321 發表於 4-10-2011 19:03

暗影加滿佢都可以加攻,末日係點,雖然唔係太好用
作者: aka321    時間: 5-10-2011 10:06
用3轉mp2定係用鎖2好?????打副本
作者: pk1pk1kp1    時間: 5-10-2011 10:26
用3轉mp2定係用鎖2好?????打副本
aka321 發表於 5-10-2011 10:06
打3x龍果D用鎖2會好D-3-其他用MP2
作者: hok5    時間: 5-10-2011 10:33
2轉姐係3階職業,mp2一定好用,高傷,鎖2打唔準會跌低
作者: 94010762    時間: 6-10-2011 07:20
玩VS緊係玩刷拳啦~爽YY
ZZX>X大地ZZX>X黑暗方舟ZZX>X減攻ZZX>X X爪/針球...
好爽-A-
作者: hok5    時間: 6-10-2011 10:15
針球@@我好中意用,可惜我唔係pvp,加技書打人係大範圍好正但係我打副
zzx>x好正,但係連咁多會5會跌低
作者: 94010762    時間: 6-10-2011 17:08

認真MODE
ZZLOOP真係ZZX<<>咁出....
如果你禁<<>得快D味爪之前就SKIP左變ZZ...
真係ZZX<<>咁出
禁快得味用爪打人就SKIP左....
因為X打人之前已經用<<>轉左個身....
作者: hok5    時間: 6-10-2011 23:47
咁爽,我有時>>都係>,手殘定電腦殘都唔知
作者: ivan0506    時間: 11-6-2016 23:10
雷文不勁

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://tw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2