樂古Nakuz

標題: [官方]迎馬送蛇 賀年杯2014 [打印本頁]

作者: 橘師兄    時間: 15-1-2014 11:45
標題: [官方]迎馬送蛇 賀年杯2014

為讓各位熱愛競技的玩家於新一年繼續追求精進遊戲技巧,更積極於表現自我、發揮潛能!
因此《Counter- Strike Online》「迎馬送蛇賀年杯」將於新年來臨前為各位打響頭炮!
本次賽事更提供線上直播,讓各位也可互相交流遊戲心得,於新一年共同成長!

報名日期:
2014/01/13(一) ~ 2014/01/22(三)
比賽日期:
2014/01/25(六)
報名方式:
由隊長寄送郵件至香港CSO活動信箱、於2014/01/23(四)公佈抽籤及分組名單
香港CSO活動信箱:cso_hk@gamania.com
比賽詳情到以下網址:
http://www.csonline.com.hk/event/140110/index.asp
作者: jackyt121    時間: 15-1-2014 13:54
遊戲中受到影響的道具一律禁止使用
(傷害詳細提示, 兇手提示, skin, 噴漆)

笑而不語
作者: v1w1    時間: 15-1-2014 14:21
遊戲中受到影響的道具一律禁止使用
(傷害詳細提示, 兇手提示, skin, 噴漆)

笑而不語 ...
jackyt121 發表於 15-1-2014 13:54

我记得某些公开比赛,喷漆属於挑衅对手的行为

有机会被大會取消資格

所以禁止噴漆可以算是合理
作者: ZoMble乂幻月    時間: 15-1-2014 23:04
點解兇手提示都禁
作者: kerwiN.TTFU    時間: 23-1-2014 18:17
至完左2012wcg 世界總決賽之後 又可以打下香港啲比賽仔  希望可以見識下 2013代表香港既toomuchvideogame 既實力如何啦 希望25號比賽上可以撞到你地 較量下先:)
作者: pk0411    時間: 23-1-2014 18:24
哼!!!香港比賽我覺得c s o無咩好看
不過都希望有精彩既比價啦~~
作者: michaelcs555    時間: 23-1-2014 19:22
tie-sport : 名都未改好(留意 THIS IS KERWIN)咩cso name 有空白鍵???
              + 某某用兩個AC
還算比賽???
笑了,我地班忠實cso player 成日玩cso都無得打,
tie-sport 果D (高手),n年無玩cso就比人抽中,衣D就叫公平了^^
作者: kerwiN.TTFU    時間: 23-1-2014 19:27
tie-sport : 名都未改好(留意 THIS IS KERWIN)咩cso name 有空白鍵???
              + 某某用兩個AC
還算 ...
michaelcs555 發表於 23-1-2014 19:22

有無keep住玩同抽唔抽到好似兩回事黎喎 師兄
唔通我兩年唔keep住買六合彩 之後去買中左 就係唔公平? 我r哂頭
比啲point 得唔得啊?
作者: michaelcs555    時間: 23-1-2014 19:31
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: kerwiN.TTFU    時間: 23-1-2014 19:35
得啦,你收皮,onj比喩
名都未改好果個
michaelcs555 發表於 23-1-2014 19:31

哦 忠實cso 玩家
ROFL
作者: peterwinwin1    時間: 23-1-2014 19:36
express
作者: kwa3a25    時間: 23-1-2014 19:38
十卜~  michaelcs555
作者: xDeViLkissi剎    時間: 23-1-2014 20:08
官方搞比賽,先唔好論個比賽規模唔夠大(得個8隊真係咪Q搞啦),講下呢個比賽既公平性先。
  首先, 官方所定立既規則可謂做d唔做d, 限制d雞毛蒜皮既野(例如skin,logo,兇手提示,詳細傷害顯示), 又唔限制哂d 非1.6槍枝(例如m16,雷豹)。或者官方會話要保留CS"O"既特色,或者一D人亦都認為勁係唔怕人地用咩槍。其實公平, 一系唔做, 一做就做到底, 做得具體深入。
  再者, 論公平, 我相信好多人都會睇完個抽籤結果出黎就唔信會有「公平」既存在。無疑, 個d無被gm抽中既人不多不少心懷妒忌, 亦可能因此話結果係「內定」。但係, 明眼人一眼都睇得出個結果根本唔係「完全抽籤」。我地可以從THIS IS呢一隊中其中一位角色(THIS IS KERWIN)既名稱係有2個空白鍵。而根據CSOnline改名既規定, 我地係無得係名字中加上空白鍵, 所以有理由懷疑官方一早預留位置比呢一個玩家, 甚至係呢個隊伍。
  更甚既係, xHkzlAcEmEi 以及 l待你差只想你怕l 呢兩個AC其實係同一個人黎, 官方要求參賽者提供身份證號碼首4位數字, 但係又唔CHECK, 人地亂打4個數字當係堅......咁其實個個開分身亂報都得架啦, 到時抽中自己打自己咁咪好威威? 公平又係邊?
  另外, kerwin你真係改番好個名先啦空白哥= ="...
「你當我多心啦......唔知點解次次d大團都有份打。官方唔拿係留位比大團, 之後睇隊名靚唔靚黎『抽籤』啊嗎?」
作者: LibRa甘    時間: 23-1-2014 20:40
官方搞比賽,先唔好論個比賽規模唔夠大(得個8隊真係咪Q搞啦),講下呢個比賽既公平性先。
  首先, 官方所定立 ...
xDeViLkissi剎 發表於 23-1-2014 20:08

有些事情就不要拆穿
作者: michaelcs555    時間: 23-1-2014 21:07
唉,kerwin GOR 翻屋企玩你嘅空白鍵啦
作者: SnV2    時間: 24-1-2014 01:46
作者: rich7    時間: 24-1-2014 17:24
回復 16# SnV2
作者: 血映雪    時間: 24-1-2014 17:29
我對你們橘子只能說一句:吊你老無啊黑橘
SnV2 發表於 24-1-2014 01:46

嫌自己樂點多嗎?
作者: rich7    時間: 24-1-2014 17:36
回復 18# 血映雪 樂點...gdgd
作者: rich7    時間: 24-1-2014 17:49
回復 18# 血映雪 放樂點嗎?
作者: 血映雪    時間: 24-1-2014 17:52
回復  血映雪 樂點...gdgd
rich7 發表於 24-1-2014 17:36

又一個没規没矩的吊絲...
作者: xDeViLkissi剎    時間: 24-1-2014 19:37
關你咩事姐,又要做架兩撩交吵= =
作者: Express    時間: 24-1-2014 19:39
黑暗既野 你地都唔係第一日先知架啦XD

利申 : 我地TI-ESPORTS嬴唔嬴就冇所謂既 , 因為見香港冇咩CS比賽  想大家拎番隻MOUSE搵番下當年情姐

有實力既我地又唔怕你地約番我地出黎打下LAN , 唔好介意依D雞毛比賽啦~
作者: Express    時間: 24-1-2014 19:50
作者: kerwiN.TTFU    時間: 24-1-2014 20:15
唉,kerwin GOR 翻屋企玩你嘅空白鍵啦
michaelcs555 發表於 23-1-2014 21:07

其實你係度講做咩姐? 不如你打去橘子果度講啦 會有效啲 你要做網上英雄我阻你唔到 但係如果你係因為打唔到而嘈既 你唔應該搵我嘈 你去搵橘子
個比賽我搞架? 翻屋企做你個鍵盤戰士啦 你想打既 我搞個比賽比你打啦 你贏到我地 我比番橘子出既獎品你
作者: roompklee    時間: 25-1-2014 04:23
取消左直播!!!!!
作者: roompklee    時間: 25-1-2014 04:33
比D誠意呀,最低要求4強起直播,黒橙!!!

作者: AUMEI.    時間: 25-1-2014 11:02
黑暗既野 你地都唔係第一日先知架啦XD

利申 : 我地TI-ESPORTS嬴唔嬴就冇所謂既 , 因為見香港冇咩CS比賽   ...
Express 發表於 24-1-2014 19:39

我地TI-ESPORTS嬴唔嬴就冇所謂既,反正CSOnlineD人都咁廢
作者: CRIANETIVE    時間: 25-1-2014 11:38

回復 18# 血映雪

又關你事咩
無再玩CSO就死開啦NOOB TAU
作者: victer0505    時間: 25-1-2014 11:47
我地TI-ESPORTS嬴唔嬴就冇所謂既,反正CSOnlineD人都咁廢
AUMEI. 發表於 25-1-2014 11:02

wa....lei gor aumei gum inch...
作者: 小惠豬    時間: 25-1-2014 12:10

aumei子,咁你又唔好咁話cso既玩家,,, .\_/. 我覺得我d同伴係最勁架..
作者: xDeViLkissi剎    時間: 25-1-2014 13:16
WOW CSOnline D人廢= =又唔見你贏2012WCG既- -?
你只係香港最勁,但係你勁到咁無品,咁無人會尊重你.AUMEI
作者: x7a1.c    時間: 25-1-2014 13:31
THIS IS 13:13 黑暗天堂大王
作者: CRIANETIVE    時間: 25-1-2014 14:04
Ti-eSPORTS 0 : 16 UMX Gaming
笑而不語啦hahah
作者: 血映雪    時間: 25-1-2014 15:09
回復  血映雪
    又關你事咩
無再玩CSO就死開啦NOOB TAU
CRIANETIVE 發表於 25-1-2014 11:38

原來不講規矩的還不只一個...
作者: rich7    時間: 25-1-2014 15:30
回復 35# 血映雪 如果你是版主,我就十分高輿了
作者: chingbbb123    時間: 25-1-2014 16:56
我正係想睇直播渣-_-
作者: v1w1    時間: 25-1-2014 17:11

請問你在Ti-esports擔任什麼職位,甚至是否Ti-esports的人?

我記得很多大團是嚴禁人身攻擊,我想ti-esport的團長不會容忍團員攻擊CSO

即使你們當年曾經代表香港參加中國WCG,亦不代表你們說CSO的人廢

老實說,如果你們有實力,早去了WCG,CPL等世界大型比賽(是的,有實力請不要來參加比賽了)

贏了一個小獎,就在說人廢,請問你們又多強?(在我的印象中,甚少有香港玩家能登上世界舞台)

總括而言,如果ti-esport默許這種人,我對這個軍團感到失望

有實力又如何?品格如此低下,別人只會對你產生厭惡或勉強屈服,並不會真正服從

我只是就事實說話,並不是幫CSO說話
作者: 牛排C    時間: 25-1-2014 19:21
回復 28# AUMEI.

冠軍戰:Adventure A VS TOOMUCHVIDEOGAMES
    季軍戰:黑暗天堂大王 VS aEn0

where are u ?
作者: xDeViLkissi剎    時間: 25-1-2014 20:32
牛排!你實在講得太好啦= ="!
當我聽到Tiesports連小組賽都出唔到線個時,
我真係以為人地fake我..點解原來佢地連aEn0都打唔贏....
AUMEI,今時唔同往日...你咁既水準你仲可以話cso d人廢?
可惜,出唔到線已經證明你錯左啦
where the fuxk are you?
作者: mandicfnx    時間: 25-1-2014 21:50
我真係以為人地fake我..點解原來佢 ...
xDeViLkissi剎 發表於 25-1-2014 20:32

是咁的monsterxxx冇人搵左mandic D人打so.......not aen0 is MonsterEnergy vs tiesport
作者: Natka2    時間: 25-1-2014 22:37
回復 41# mandicfnx

????????????????????????
作者: xDeViLkissi剎    時間: 25-1-2014 23:41
回復 41# mandicfnx
i am sorry. what 7 you say?
作者: SnV2    時間: 26-1-2014 00:38
=.=so pro
作者: v1w1    時間: 26-1-2014 00:40
我真係以為人地fake我..點解原來佢 ...
xDeViLkissi剎 發表於 25-1-2014 20:32

看來有人已經潛水

事實上,給你贏了香港區比賽,意義何在?

不要忘記中國大陸的高手分分鐘比香港高幾倍

某些疑似ti-esport的人,串人不是不行

不過看一看自己有什麼斤兩,經常說自己是香港區王者

抱歉,是「曾經」的香港區王者

還有我幾乎沒有聽見有香港玩家能進入WCG等世界比賽(只是聽說有日本,中國,韓國,台灣等有人參加)

如果你敢向外國人說我是香港區高手,別人說:你只有幾個高手,我們有幾十個高手

小朋友,如此的實力,不要丟臉了
好了,到此結束,我不會再爭論下去

回到正題:希望這個比賽不要出現影帝,
作者: mandicfnx    時間: 26-1-2014 00:43
回復  mandicfnx
i am sorry. what 7 you say?
xDeViLkissi剎 發表於 25-1-2014 23:41

MANDIC WIN TIESPORT
作者: rich7    時間: 26-1-2014 00:50
回復 46# mandicfnx 嘩,如果成隊一開始比你地madic打,實冠軍啦!勁!
作者: marypass654    時間: 26-1-2014 03:15
回復 40# xDeViLkissi剎

佢地唔係打黑暗天堂大王炸咩?
作者: CRIANETIVE    時間: 26-1-2014 08:39
tiesports
有可能係全香港最勁嘅隊黎
不過輸左比mandic咁解囉
作者: CRIANETIVE    時間: 26-1-2014 09:00
作者: 紫雲飛56k    時間: 26-1-2014 10:16
可唔可以再搞多次...我想打
作者: v1w1    時間: 26-1-2014 11:29
可唔可以再搞多次...我想打
紫雲飛56k 發表於 26-1-2014 10:16

太遲了

如果你有心報名,一星期都抽不出時間?

還有這些比賽不是你想打就可以打

你看清楚所有留言,就知道這些比賽可能有潛規則

你還是做一個花生友,預備看好戲

話說昨天應該有結果了
作者: w98f496d    時間: 26-1-2014 12:26
錯過了直播。以為星期天
作者: MANSUNBOY    時間: 26-1-2014 13:42
mandicfnx 發表於 26-1-2014 00:43

吊那星出你一定羸唔到ok?
作者: mandicfnx    時間: 26-1-2014 16:22
吊那星出你一定羸唔到ok?
MANSUNBOY 發表於 26-1-2014 13:42

SAD BUT TRUE
作者: roompklee    時間: 26-1-2014 20:40
贏ti-乜吾係aeno咩?  
点解關mandic事,?  
作者: Natka2    時間: 26-1-2014 22:16
回復 56# roompklee

mandic ff
作者: 史泰龍    時間: 27-1-2014 01:55
無玩一排,CSO啲細路仔仲膠過以前
作者: pk0411    時間: 27-1-2014 05:35
正常都係膠~~
唔係點橙子點有錢收~~`
咪係班細佬比~~~
作者: caution222    時間: 27-1-2014 16:43
mandicfnx 發表於 26-1-2014 00:43

monsterenergy win tiesport
作者: v1w1    時間: 27-1-2014 17:20
正常都係膠~~
唔係點橙子點有錢收~~`
咪係班細佬比~~~
pk0411 發表於 27-1-2014 05:35

其實那場比賽那個隊伍贏了?

我只在乎勝負,不過橘子的比賽不免有些敷衍了事

一日內完成一個比賽,明眼人是看出你有無心搞

回59樓:我部分同意你的說法,不過CSO還有少部分正常玩家,只是少上線而已

另外某些成年人是會在Cso花錢換享受(這些成年人大多集中在台灣/中國)

總之只要橘子不做傻事,邁向8周年也不是難事,

不過8周年後就難說了(很多線上遊戲最多在10年後開始走下坡了)
作者: marypass654    時間: 28-1-2014 00:08
回復 56# roompklee

tie佢地唔係打黑暗咩咩大王炸咩?
作者: SnV2    時間: 28-1-2014 17:33

作者: 肥sam。﹏。    時間: 28-1-2014 23:19
打完比賽講下邊隊嬴都得掛....
作者: v1w1    時間: 29-1-2014 13:59
打完比賽講下邊隊嬴都得掛....
肥sam。﹏。 發表於 28-1-2014 23:19

剛才去了官網,最後由AdvenTurE A 獲勝

冠軍:AdvenTurE A
亞軍:TOOMUCHVIDEOGAMES
季軍:黑暗天堂大王

http://www.csonline.com.hk/news/v3_noticeDetails.aspx?Year=2014&ID=224

作者: 肥sam。﹏。    時間: 29-1-2014 22:24
剛才去了官網,最後由AdvenTurE A 獲勝

冠軍:AdvenTurE A
亞軍:TOOMUCHVIDEOGAMES
季軍:黑暗天堂大王
...
v1w1 發表於 29-1-2014 13:59

唔該曬~~
作者: roompklee    時間: 30-1-2014 00:41
回復 62# marypass654

8強賽事將分成4小組,並以單循環積分賽進行,在小組中跟所有隊伍依序進行比賽。
作者: roompklee    時間: 30-1-2014 00:44
一早知賽果
作者: 297`    時間: 31-1-2014 22:15
作者: soundslui    時間: 1-2-2014 00:08
OKWO...........
作者: pk0411    時間: 1-2-2014 22:13
哼!c $ o 唔見得有精彩既野看
技術有幾高睇彈道就知啦~~!
作者: vaz    時間: 1-2-2014 22:46
哼!c $ o 唔見得有精彩既野看
技術有幾高睇彈道就知啦~~!
pk0411 發表於 1-2-2014 22:13

點解睇彈道就知?
唔通好似打call of duty battlefield left4dead 唔洗壓槍就好精彩?
作者: GiantStep    時間: 4-2-2014 01:08
回復 23# Express

我上次動漫好似唔似唔見有比賽
作者: nickcagetheman    時間: 6-2-2014 06:21
https://www.youtube.com/watch?v=RbX_atoNdZY

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://tw.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2