打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [收費SER~老玩家討論]仙境...不再是傳說?

謝謝大家提醒 我係由黑色派對開始玩嫁

個人 玩RO已經超過左4年..我都唔記得玩左幾耐
大概係4.5年左右..我係由黑色派對嗎.玩
果陣 全SER7000人..我係SAKARY既..
最勁果陣..RO係30M人上線..
冇記錯係台灣線上遊戲上線人數最多既遊戲(而家好似仲未有人破)
其實..RO真係一隻 SETTING好好既GAME
首先每個職業 都有佢既專長 唔會有咩職係一定打咩都輸(槍手 超初 玩野職例外)
而且 PVP GVG 都係好講技術 同亂戰中好講定力 判斷力
以前日日打王 好開心~
自從出左創造者 變左掛王 所有冇U波既體職 基本上就唔洗諗PVP
再出埋靈魂音投 整個就是囧~
以前既PK場 真係團戰打到大家冇補品先有勝負分
而家 基本上係速戰速決

以前既10000人1個SER 20幾個SER 30M人既情景 已經不在
可能永永遠遠咁.. 變成一個傳說
見到而家得返1000幾人一個SER 真係 有D心痛
始終 我都係一個對RO一見鍾情既..

最重要係 RO搵到一D其他ONLINEGAME搵唔到既野
就係人情味

希望大家 所有對RO有感情既玩家
可以把呢份情 寄託去RO2 始終
我認為好多人對RO都係放唔低既..

好多謝大家入黎睇我呢一篇自發性既感想

回復

原帖由 阿樂.Lok 於 19-8-2008 21:58 發表
冇記錯應該係03年出既...
我4年級9月1日買隻game碟玩既..我好記得..
我而家升中4...

我第一隻game係玩ro...
第一隻職係玩服侍....

果時另外開左隻劍士...係城到唔識玩..跟住係城到hea左幾日....終於搵到人帶 ...

我記得我果陣個神官帶我 我都好開心呀

估唔到仲有人記得我呀 哈哈
回復 支持 反對

原帖由 阿樂.Lok 於 23-8-2008 15:15 發表
小弟都係經歷過反撃屈王時代...
我第一次mvp係屈獸人英雄...
第一次打贏王既心情真係爆開心.....
7x lv已經好可屈死獸人英雄...

最好玩就係...你係到打..其他人係旁邊同你加油,,又幫你++,補血...
以前實 ...

屈王年代果陣 我個fd玩緊 我仲未玩
搵返D RO老手真係好∼
我呢排又重玩 又回到正服玩了 囧
回復 支持 反對