打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲修改] [教學及討論] 劇情修改工具教學 及 詢問區

30# nomygf

登入註冊檔?
我是下載來的ˊ說,如果可以的話希望提供一下相關檔案或圖片謝謝
回復 支持 反對

在你的世紀帝國主目錄內, 應有一個叫 Setupreg.exe 程式,
執行一次, 就完成登錄了。
回復 支持 反對

我下載了GeniED 2用了  我改了羽毛射箭手的數據後 能在地圖編輯器上見到  但再改動其他單位的數據時  卻不能在地圖編輯器上看見  是否只能改動一個單位?  請答我thx~ 可以的話add我的msn:simonchung20082008@hotmail.com
回復 支持 反對

沒有限制修改多少個單位, 是否你忘了按 "複製到所有文明" 這個按鈕 ?
回復 支持 反對

我想問下可唔可以修改到視野既大小?

係 option 度可以用既 screen size 有
800*600
1024*780
1280*1024
可唔可以再較大 d 例如 1600*1200 咁呢?
我係 regedit 度見到有泥個 item , 但係就咁改咗佢之後開 game 都冇分別咁既...
回復 支持 反對

35# test1
無研究喱方面既野, 你嘗試搵下有無 AoC 既 ini 檔,
入面應該可以改 resolution, 如果無,
可能要用某啲解析度鎖定程式,
詳細我也不清楚...
回復 支持 反對

How to download
回復 支持 反對

進入下載頁面, 數秒後, 在頁面的右手邊應有驗証之類的東西,
驗証後, 進入正式的下載頁面, 因為該網站非會員關係, 需要大概 40 秒時間的等候,
約 40 秒後, 頁面下方會出現下載點, 點擊, 然後下載 !
回復 支持 反對

ResHack呢個野...我跟足你步驟做,最後都係冇出現,data入面有兩個dll,一個冇original,一個就有,應該點
回復 支持 反對

original 是程式幫你自動備份所建立下來的檔案,
你改左啲乜野 ? 有啲野好似未必改倒
回復 支持 反對