打印 上一主題 下一主題
收起左側

[教學]  劇情制作詢問區 (更新: 2011-01-20)

回復 609# chickenpie
那可能因為太近海,試試將海變為雪地
再不能就試試重新製作,但只用在地圖編輯器放置的樹椿
在編輯器中修改方向後再以aokts複製樹椿,修正座標
真的不能,那就等待高手的出現
回復 支持 反對

我想問問那個隱形方法有沒有些限制嫁?
我整緊個劇,想隱形石牆,箭塔同豹勇士,但係唔知點解只隱形到豹勇士,石牆箭塔都不能
我之前整個個劇又得,會唔會關科技研發問題?
唔知有咩解決方法呢?
回復 支持 反對

回復 733# nomygf 734# jsnjsn761
還是不能呢,唔知點解會咁

但係我新增3p士兵又得wo
回復 支持 反對

依家我唔放石牆,改左放隻士兵就ok了
thx 解答
回復 支持 反對

回復 802# 茶仔﹏。
係唔係你開過個音樂檔?
開過後有機會彈,好似語音01~42個d都會
回復 支持 反對

無開過..我只係某d音樂檔會彈..基本上我需要背景音樂大部份都無彈機...只係小量背景音樂彈機~ ...
茶仔﹏。 發表於 21-1-2011 20:59

我記得之前有人問過...
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... age%3D1&page=62
唔知幫唔幫到你...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
nomygf + 5 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 809# 茶仔﹏。
應該是打錯..
正確是:
Q55. 如何知道有關音效是否公開、版權保留?
回復 支持 反對

數字AI 一問:

語音輸入最多可以多少?
曾問過人而得知是「0-9」;
然而有些電影是輸入「14」來開始的,
那 ...
chickenpie 發表於 7-2-2011 12:33

好似可以輸入由0-255的數字
不過我暫時只見過輸入0-99,還未見到輸入99後的數字
你可以下載這個試試啊
不動AI 數字0-255AI.rar (1.23 KB, 下載次數: 9)
回復 支持 反對

回復  chickenpie
你所謂的電影不就是Legends of Chila嗎@@?哈哈~
而且輸入「14」來開始我都想知點整 ...
jsnjsn761 發表於 7-2-2011 20:36

呢個其實好易整
首先下載我係上面post個個AI檔
之後係地圖編輯器入面揀遊戲者
再揀電腦控制的遊戲者-->性格-->不動AI+0-255數字
之後到觸發事件
狀況:人工智慧信號(人工智慧信號14)
效果:交談信息(遊戲開始~)
之後既野就隨你喜歡喇^^
回復 支持 反對

好像還滿牛逼的說

不過我現在已經逐漸退出世紀了

希望其他有心整劇的人能夠知道 ...
神乎棋技 發表於 19-2-2011 19:30

你都退出/_\
我自己都早已退出了,但我只係退出劇情界...6亞還有玩的
其實我有陣時都想弄劇,可是點子不夠..沒法弄...我有一個單人rpg還製作中...強戰第五章
地圖差少少,可是想不到怎樣畫...而且又想不到應該有什麼任務...
沒辦法喇.因為我很少玩online game,點子很少,又不想爛尾,所以算了~_~
你的退出是aoc劇情界的一個損失啊,你做劇很用心呢,可是現在aoc已踏入沒落階段
你現在還會不會繼續弄你的死守劇啊?你的死守劇很不錯,可惜生不逢時
p.s.講講下,好像有少少離題了-.-(這裡是詢問區-0-)
回復 支持 反對