打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲修改] 單位製作教學

我想要中文版....有冇?
回復 支持 反對

中文版係簡體字囉
不過就算係簡體字都有d項叫"unkown"
所以中英文版都無分別=='
age早兩日有人問左~自己找
回復 支持 反對

save唔到!!!!!!!!!!!!!!!!!!
點解禁開遊戲果個(最右上個粒制)冇反應???
點save都save唔到...下次load番又冇左...咩事
回復 支持 反對

回復 23# 潤攻
係咁......你可以的話盡量用AGE1.6
AGE1.8據聞很多人都開唔到~我唔知咩事la
我是用AGE1.6的,反正據了解1.8跟1.6功能上沒差別

"禁開遊戲果個(最右上個粒制)冇反應"
你要等佢load,右下角會有堆字跳....
跳到無野再跳即是load完

"save唔到"......即係咁.....
第一次開AGE叫你選的dat檔叫empire2_X1_p1.dat
之後每次開AGE都會讀取呢個架la.....AGE只support呢個
但你save的是empire2_x1.dat,
所以你每次開AGE都要按"open",
再選取empire2_x1.dat才進行修改

最後,都想請你注意下你的態度
雖然forum可以俾你自由發言
但你話晒都係向人請教....
平時開post d 字眼有D禮貌好.....因為有時見你開po  D字眼....@@
同埋都想你有空時爬下文.....唔好亂開post=='
尊重下版規 尊重人地係尊重自己的表現
唔係話要插你....只係想你好~sor~
回復 支持 反對

求救!!
我一改動了empire2_x1.dat它就出現了
" Age of Empires II Expansion發生問題,必須關閉,謹此致歉",
到底是什麼回事??
回復 支持 反對

有冇人知道 亞茲特克/馬雅 僧侶既站立 移動圖像同攻擊圖像系咩?
我唔想要光頭僧侶
回復 支持 反對

回復 26# funfun1988
你要的是在dat中的號碼還是slp號碼?
dat: 7336(attack), 7338(stand), 7341(walk)
slp: 5284(attack), 5286(stand), 5289(walk)
回復 支持 反對

回復 27# cycbobby
hi

唔該曬^_^
回復 支持 反對