打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 我真係唔明曉d武裝有咩咁勁,自由好好多lo

關閉 [複製鏈接]
第1部oc6就勁架啦?msa係我第一部機,咁我話msa勁過自由得唔得呀
一秒x爆你 發表於 31-5-2011 03:17

佢嘅意思係佢玩咗部機好耐,一直都覺得好順手,明?
回復 支持 反對

定位方面, 曉比自由遠D, 曉既3武係遠距, 雖然自由3武都有微超視, 但好明顯點樣既高手都係射電筒準過射實彈
...
小船 發表於 31-5-2011 03:34

好詳細,感謝大大~
回復 支持 反對

兩隻定位完全唔同,有咩好比較?你有看過曉像自由那樣玩嗎?你有看過自由像曉那樣玩嗎? ...
幻之幽靈 發表於 31-5-2011 07:06

一語驚醒夢中人……
回復 支持 反對

曉3武快 曉1 2武d系同自由一樣 3武d系好大分別
回復 支持 反對

其實系數高未必=勁!曉在中場不能光鎗同超視接住咁狂射人,但自由可以,所以我覺得中場黎講自由輸出爽過曉..~
回復 支持 反對

佢係挽技~唔係挽機~
回復 支持 反對

樓主自重. 為啥曉上公會戰 自由出場率如此低?
樓主明唔明超視炮加反光有幾bug?
自由武裝看似完美, 其實咩都唔齊.
實彈系數低 雖然係超視炮 但係超視實彈命中太低.
基本上都係要中距23轟, 中距是但一隻拳機都玩死你.(v2a? 多3? )
相對曉對住呢d機仲有還手之力
自由廢係因為係早期s機 武裝少 s剪有邊隻渣過佢
隻隻剪都有佢特別的地方(nu防光, 曉反光, x2近戰勁, ntd超視2武 ,金蟹高防)
e家sd 超視炮大哂, 拎自由出泥既唔係高手的話 輸出真係會差過其他s剪好多
回復 支持 反對

樓主自重. 為啥曉上公會戰 自由出場率如此低?
樓主明唔明超視炮加反光有幾bug?
自由武裝看似完美, 其實咩都 ...
kevinsun123 發表於 31-5-2011 12:02

又係wow~le個講法好好!
回復 支持 反對

單說武裝,
曉一武出刀快, 收刀順, 感覺攻擊範圍長過自由。
三武超距加攻高
二&三武對我來說手感唔好。

因此, 單說武裝, 我是同意自由好過曉的。
不過只是"好一點", 未至於"好好多"。
回復 支持 反對

第1部oc6就勁架啦?msa係我第一部機,咁我話msa勁過自由得唔得呀
一秒x爆你 發表於 31-5-2011 03:17

有用先上OC6  佢係我第1部玩到OC6的S機   就係佢新手同王牌都咁好用  你用MSA做例子,太唔合理喇   用返S機剪啦  吓  拜託  用例子都5識用呀    我都5知係5係得罪你。
回復 支持 反對