查看: 4994|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[約戰專區] (人氣NO.1)殭屍模式-模擬ZE(人數不足)

暑假到了!!同時係本人最後一個暑假....我諗完左後都冇咩時間玩
所以決定係呢個暑假開多一次懷舊既活動-殭屍模式-模擬ZE!!
曾經做過管理員既樂古會員唔知重係唔係到呢?係到既希望可以你幫多我一次>.<!
今次會增加2個新路線圖,在3樓
本人絕對歡迎樂古會員拿取路線圖and影片,守則等資料開post招人玩ZE
因為本人希望ZE活動普及化

好了,廢話講完~開始介紹

----------------------唔洗理我.睇下面---------------------------------
使用RC.2樓有RC語音下載+教學 .一樣招請管理員.
會重玩以住路線圖.如會員有意做路線圖.請回覆時放上路線圖/影片
因太耐冇開,我要重記路線同搵管理員所以7月29日先開始.
但可以報定名先~想玩既請一起記路線

回覆後可見RC地址
----------------------唔洗理我.睇下面---------------------------------
希望入黎玩既會員 記曬d路線(睇/行2-3次就記得)
如果個個都唔識行 個模式係玩唔到....你地諗下.如果你做殭屍唔識行會發生咩問題?
就係唔小心咁兜了路同搵唔到人類守點/攻錯守點位置.希望各位
合作D 企入D 唔好企係個起點出入口 D屍同人會入唔到

過去路線圖影片and路線圖

目前有的路線圖為:
倉庫火拼-Assult
阿茲特克-Aztec
暗巷衝突-Backalley
別墅風雲-Chateau
野戰軍營-Downed
沙漠遺跡-Dust
沙漠遺跡2-Dust2
決戰哈瓦那-Havana
城市煉獄-Inferno
義大利巷戰-Italy
引爆轉物館-Paranesi
悍衛主機-Prodigy
迷你戰爭-Rats
峽谷突圍-Seige
暴風要塞-Storm
雪地生存-Survivor
末日聖地-Union
賭城風雲-Vegas

玩法:
1.室長會等待各玩家到達起點先開始
2.完成後.室長會打出開始時間2次(230=2分30秒  312=3分12秒 咁既)殭屍要遲3秒才可行動
3.人類.殭屍必須在地圖路線上行走 到 終點死守至完埸
4.毎張地圖的第一埸係帶路 屍同人可以同一時間一齊行(唔好互打....)

注意守則 (唔係多.係詳細)
1.有人類掛機必定踢
2.行走路線時不可反方向或不跟路線行走
3.遊戲室中有12人才會開埸
4.未到達起點者請狂按c 2(發現敵人)以便室長知道~
5.守點失守.不能逃走
6.殭屍可使用g技
7.人類全程可以利用任何技能同鎗反抗(不包括手槍類的雙鎗武器,例如金紅..)
8.人同屍到了起點唔好周圍走同偷步.等待室長講開始時間
9.唔係管理員既玩家你唔須要開mic  只要守好自己守則就ok了(不聽者-踢)
10.兜路,偷步者-踢

11.起點企位超越任何一位管理員者-踢
12. 除管理員外 其他玩家一律踢人要原因(例如: 踢小明 佢咩咩咩<--偷步.故意卡人等)

目標:
人類:路程中回避殭屍的追捕同死守終點
殭屍:以追捕方式 感染所有人類.

你的提議是我的動力(地圖不只一個,發掘其他中....各樂古會員有新路線的話請放上路線圖)
希望樂古會員在守規則情況下享受~

星期日進行(下午3:00)(2012-07-29)
地圖:連續地圖
模式:殭屍2
人數:26
地點:香港01-06
房名:ZE房(樂古)
pw:RC講

RC地址:
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

多數發生既問題(玩家一定要睇):
1.大量玩家唔識路與唔識行都唔跟室長走
2.有人冇睇室長講開始時間就走
3.有人偷步
4.走走下企係到打屍
5.味到開始時間 D人類係咁打屍

測試到既有:
1.12人以上個模式先至好玩.唔係會好悶
2.殭屍要遲5秒才可行動<--太慢 D屍追唔到人 3秒會好D

b]
唔好以一般殭屍埸心態去玩
咩係唔好以一般殭屍心態玩呀?? 見殭屍馬上打,有高位.bug位就上,追屍黎打咬死唔放,
挑鬥殭屍.怕死 預先上守點最高果個位<-這一類左右就係一般殭屍埸心態

招募管理員(必須熟悉路線圖and守則.最好有mic)參加者本人會pm你測試
管理員名單:
1.SurvivorEver
2.浩生
3.
4.
5.

本人希望大家喜歡and守規則(片中有犯規.不要學.特別是起點企位)

超錯片!!!不要學!

勁錯片!!!不要學!

怨言:企後D...企後D...
企後D...企後D
回復

RC語音下載+教學

1.首先到RC語音程式的官網下載程式
http://www.raidcall.com.tw/

2.按註冊

3.將註冊好的資料填入圖示內

4.打開程式,輸入你的RC帳號和密碼,然後點擊登入

5.點選RC視窗左上方的‘搜尋語音群’打入回覆後得到既ID

6.按右上角申請會員

7.完成!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

全新路線圖2張

回復 支持 反對

我玩^_^不如禁新C好冇?
回復 支持 反對

好似幾好玩咁wo,但係有冇人去?
回復 支持 反對

個圖甘細都可以比你正到走甘...
回復 支持 反對

6.殭屍可使用g技
<--好9姐..
根本玩晒
回復 支持 反對

rc 5係會當不法程式?
回復 支持 反對

其實呢..
我好多場都唔太識路
睇左都唔太明
回復 支持 反對

好!我玩CSO名:十月飄花