打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 合機問題 請各位幫小弟解答下!!!!

回復 10# 11222112

X2廢咩
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

X2就係玩命機了...
199xabc 發表於 2-9-2012 13:07

x2叫玩命the-o叫咩
x2防拳打中前場減低比拳機格ge傷害,加埋r把刀,反吃格鬥拳唔係幻想
有光槍bb彈,bb彈仲要射甘快,缺點就淨係得打防剪冇力,冇超視武
回復 支持 反對

我覺得好要似乃神咁勁 突然5玩1陣 之後又玩番個d先叫老手
小颯 發表於 2-9-2012 13:13

噢 咁我嚟啲應該叫 有玩過下嘅廢柴小玩家 改返先
回復 支持 反對

回復 23# exw76

人地衝埋來,THE-O都有技硬直槍護身,
但係X2要變身先玩到(未R把刀好慢...),
有時R會失靈,咁就HIGH了...
回復 支持 反對

回復  exw76

人地衝埋來,THE-O都有技硬直槍護身,
但係X2要變身先玩到(未R把刀好慢...),
有時R會失靈 ...
199xabc 發表於 2-9-2012 13:26

the-o唔r把刀一樣慢,the-o就唔會R會失靈 ?係人地ac玩過the-o幾場,
the-o見到防光真係得個望字,
x2見到d防光,揀直就係爽,追住佢bb彈,
但冇得唔否應,the-o拆包機真係好快
回復 支持 反對

各有各好!
the-o 的確槍順,玩the-o多數配點都系全攻,所以3+2武配合的傷害輸出不可睇小!
加上the-o的技能仲牛,+攻速+防禦,又硬又痛!但是技能要40%血量才發動....比人1必
就賣的鹹鴨蛋!仲要考慮的是,the-o的遠距武器都是光束,對住有光盾同防光束的機體很難有勝算!

X2 的武器多元化,有光槍,有實彈,R後格鬥也不比拳機遜色!
而且光槍順度也不錯,配備實彈,就算面對有光盾和防光束的機體也不怕!
再者技能也不錯,有防拳,有專用技能!
但配點方面要深入考慮了,加攻就略巖薄了點,加防就好似打唔入人地- -兩難!

機體是放在第2位,最重要的1點是取決於玩家的技術!
所以機體是沒有弱的,只有弱的玩家!
回復 支持 反對

the o好d,不過撞到防/反光速就gg
回復 支持 反對

s to防低到喊,開技先到正常水平
回復 支持 反對

x2唔錯,光槍手感好
r後刀唔錯
theo血防較低,但係刀勁
要邊架自己取捨
cha123kelsam 發表於 2-9-2012 10:30

s to防低到喊,開技先到正常水平
最強的新手 發表於 2-9-2012 14:09

S-TheO 血防低? 你有冇玩過架?
HP: 15.9
防: 15.3 R16.8

技二: 血量40%以下時發動 速度+4.8 敏捷上升+7 防禦上升+15 氣量上升+50% 索敵距離增加
防: 15.3+15=30.3 R16.8+15=31.8
大多數機的正常防是21, 一般防技都只係+6

S-TheO 開技後30.3/R31.8 是全爆防喎!
回復 支持 反對