收起左側

[其他] [jubeat x GITADORA x DDR] Triple Journey (10月1日解禁緩和)

回復  Torchic╳小火雞

要用SCU個marker黎玩-.-?
Leaf~A 發表於 7-8-2013 10:39

正解。

呢D野緊係留番FINAL TUNE先用吧

不過最驚下一局唔記得轉番OTZ
回復 支持 反對

用S-C-U的marker所ran中的歌

驚人的藍....
回復 支持 反對

我記得係呢度的另一位版主大大

總之唔係火雞大=V="
回復 支持 反對

DDR的775對我黎講好苦手

btw,新手問題,DDR點轉一首曲的難度?_?(上?下?左?右?)

=================================

稱號那個其實只要對五十音有點認識的話應該很快會搵到

Smith對「す/ス/Su」,即係「さ行」,稱號方塊那個係「お/オ/O」,即係「あ行」

其實都沒什麼特別呢~

================================

達見惠那首曲我剩係搞掂左jubeat嗰邊已經玩到

冇話一定要玩埋DDR嗰邊先可以同時解禁
回復 支持 反對

岩岩先走左去wiki睇....(逃

原來GITADORA唔需要買利用權...都CHECK到D DATA?
回復 支持 反對

其實係買左咁多野樣

埋單係$573

嘛....姑且當係日元,買一隻雞蛋都要100yen?! www

第二張我仲以為係jubeat的某駱駝曲....我忘記了名字吧
回復 支持 反對

CSP其實係咪指一個人踏4個制的模式?

Shock Arrow俾我的印象係,成個人跳起來,碰唔到制的情況

btw,DDR的箭咀好似踩下去的時候要有番一定的力道先有反應

搞到我好快就一身汗.....
===========================

無斷斷花左8蚊搵唔到有Shock ARROW的表示...

(點解Butterfly冇shock arrow的...
回復 支持 反對

CSP
開頭的「C」是指Challenge 也就是紫色譜面
「SP」是指Single Play 也就是你所說的4踏板模式
(其實你玩 ...
Torchic╳小火雞 發表於 15-8-2013 21:35

會唔會係因為我見到你括住LV5而我走去玩LV5的Butterfly ww

已經跳到醒唔起下面仲有咩更大的難度
回復 支持 反對

有問題關於8月14號既解禁問題!!
為何本人玩jb解禁不到歌出來??不是順序選5,7,3咩?? ...
yanho123 發表於 16-8-2013 08:38

首先唔需要玩三種唔同難度的曲

禁左上的MENU,再搵呢個「LEVELから探す

禁入去,選「Lv5」>見到曲list > 禁左上> 選「Lv7」> 見到曲list > 禁左上 > 選「Lv3」

如果操作成功的話就會聽到特別的音效

====================================

今日的謎題,我都係睇到16格同中間的兩個動作先估到(汗

我仲諗緊「會唔會係呢個?會唔會係呢個?」,直至去番第一版
回復 支持 反對

即係吾洗禁入去玩??直接就選5,7,3就行??
yanho123 發表於 16-8-2013 10:21

係,只要跟足5.7.3的次序就OK了
回復 支持 反對