查看: 11183|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

每次玩信長都出ERROR

各位大大~5該幫下我啦!
玩得好冇引....次次都彈game
[img[?v=0[/img]
回復

這error發生因素很多..
硬件問題..
遊戲問題..
魔獸本身問題..
話說呢個問題困擾左好多人好耐..都未必破解到-,-

可以試下重裝war3 問題依然既話就真係要搞搞部電腦..
回復 支持 反對

無得解 只從1.21B之後我 每次關GAME都彈你果舊野出黎

應該係暴風雪鎖 全圖記憶體做得唔好掛
回復 支持 反對

這是一個很典型的 MS Windows buffer overflow (緩衝區溢出)錯誤.通常源於入程序本身的出錯, 或者是程序受到惡意攻擊 (例如黑客入侵某台電腦時,可以利用buffer overflow 漏洞來取得電腦某程度的控制權)

我本身都有玩warcraft, 亦試過撞上類似的 error ,突然間由game 中跳出來. (每次都很無奈). 要徹底查出原因同 troubleshoot 不是不可能, 但時需要特別知識同工具, 而就算搵到元兇,一般都無辦法去解決 (唔通自己去寫個patch 出來?)

所以, 首先你要make sure 你安裝左由Blizzard 出的最新的 Warcraft patch files. 可以到 Warcraft 網頁找同下載. 再試下,睇下有無問題.

如仍無改善.跟住可以做的就係避開可能引致buffer overflow 的元素, 例如關掉音效,改變display options, 唔好開外掛等.

如果都唔得,就唯有試下重裝隻game. 再唔得,而你又真係唔死心的話,重裝soundcard 或 display card driver ,甚或重裝 Windows, 都可以一試.
http://hk.search.yahoo.com/searc ... amp;tmpl=&myip=
回復 支持 反對

都係彈不過係[0xc00000096]
回復 支持 反對

原帖由 makcheunghei 於 4-3-2008 08:42 發表
無得解 只從1.21B之後我 每次關GAME都彈你果舊野出黎

應該係暴風雪鎖 全圖記憶體做得唔好掛

HAHA我同你一樣....一玩完就彈呢D野出黎=-=
回復 支持 反對

原帖由 型仔俊 於 25-3-2008 01:21 發表

HAHA我同你一樣....一玩完就彈呢D野出黎=-=

我好你地小小..關game彈出黎機率為50%[[onion_33]]
回復 支持 反對

我也是同你地一樣....
一玩完就彈呢Error出黎 - -''
回復 支持 反對

原帖由 倉鼠傑∼* 於 4-3-2008 13:40 發表
這是一個很典型的 MS Windows buffer overflow (緩衝區溢出)錯誤.通常源於入程序本身的出錯, 或者是程序受到惡意攻擊 (例如黑客入侵某台電腦時,可以利用buffer overflow 漏洞來取得電腦某程度的控制權)

...

咁不如一開始直接重裝-.-
回復 支持 反對

玩到就得
所以我無理- -'
回復 支持 反對