打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 老問題一條, 認真答

老答案冇
回復

很多人在網上不同的論壇上打"不要在google搜索楊
怡" 你們可知道楊怡的意思是什麼嗎? 於一九四五年,一位中國藉中女楊怡,乘坐一艘灰色小船由
中國內地漂遊到香港,一位神秘男人殺死了她,而且在背脊
割了"楊怡"幾個字。一星期後,這消息傳到 tvb.com。現在,你已看完這篇訊息,她會在一星期
後飄到家中奪取你最重要的家人性命。現在你已看完這篇訊
息, 她會在一星期後飄到你家中奪取你最重要的家人性命。解咒
方法只有完成以下指示:將此訊息貼在其他三個留言版的回
應內。 ? 很多人為了解咒也服從信息 貼這文章到其他三個留言板上的回應內 據一名香港女大學生看完這篇訊息後,以為只是一般的連鎖
信,沒有理會,第二天便被倒塌的百歲樹王壓死了。 這絕對不是無聊的信息,這是千真萬確的事
回復

唔肯定

好時晚上有d怪聲
回復

係我讀中二個年 因我家對住一座小山 有一晚我在陽台吹緊牧童笛 見到4個著白色3的人 行得好快 當時心諗 夜媽媽個幾個人搞咩 而且佢地行的位置 平時早上都唔會有咩人行 咪一直望住佢地 見佢地其中一個好快咁走上樹頂 個棵係一棵芭蕉樹 還向我招手tim 當時我都未意識到 咁黑跟本如有人都無可能見到 但我就好清楚咁見到 我咪大叫 有鬼呀~~~咁當時我家人咪走出來陽台 我就指著同家人講佢地的位置 但係我家人亞爸亞媽 2個妹同細路 都話睇唔到 最恐佈係 得我一個睇到 重見其中一個 係到對住我笑  現在諗番自己都蠢左 無理由大叫 但當時真係好驚呀  所以我自個次後 都唔會夜晚玩樂器
回復

鬼咩樣都味知啦....但係我冇見過
回復

@@ 都幾多人見過.
回復

小弟冇見過鬼....
回復

唔肯定~
但係有d野真係科學上解釋唔到
回復

走上去摸吓,点唔到就係鬼
回復