樓主: AI.Software
收起左側

你認為runescape能否改善英語?

係英文就能改善英語? s0 u th1nk all 0f th1s c4n impr0v3 ur 3nl1sh sk1ll dur1ng cl455 1n sk00l 4nD d41 ...
Megarunes 發表於 18-4-2010 18:04

妖,又一條白痴仔,咁你自己諗下LA,你唔識好自然會查字典GA LA, 查下查下咪識多D LOR, 我自己都係咁
回復

妖,又一條白痴仔,咁你自己諗下LA,你唔識好自然會查字典GA LA, 查下查下咪識多D LOR, 我自己都係咁 ...
Zplus05 發表於 19-4-2010 19:28
妖,又一條白痴仔,咁你自己諗下LA,一係學好一係學壞,你同佢地講D short-form英文&chinglish你可以改善英語
回復

妖,又一條白痴仔,咁你自己諗下LA,你唔識好自然會查字典GA LA, 查下查下咪識多D LOR, 我自己都係咁 ...
Zplus05 發表於 19-4-2010 19:28

姑且唔評論你有無錯,介唔介意咪再回舊/已無討論價值既post?唔知你想呃分定點,當然我唔係話全部
回復

同時可以練習打英文既速度同精準度
回復

話說有一次諸葛亮,劉備,孫權,曹操四人同乘飛機,突然遇到緊急情況,
需要跳傘逃生。

這時候才發現機上只剩下三個降落傘。大家一陣緊張,這時只見諸葛亮搖搖
羽毛扇清清嗓子,說「這樣吧,山人出幾道題,能答上來的,就跳傘,答不
上來的只好自己跳下去了」。
其他人沒辦法只好同意。

諸葛亮再搖了搖羽毛扇問劉備「天上有幾個太陽?」
劉備一想簡單,回答「一個」
於是拿了個降落傘下去了。
諸葛亮再問孫權「天上有幾個月亮」
孫權回答「一個」
也拿了個降落傘下去了。
最後輪到曹操,諸葛亮問「天上有幾個星星」
曹操一楞,回答不上來只好自己跳下去了。

沒想到竟然跳在了海裡 撿回一條命。

第二次又四個人坐飛機遇到緊急情況,四人一商量,還是用老辦法吧。
諸葛亮又搖起羽毛扇問劉備「當年周武王戰敗紂王的那場戰役是?」
劉備一想簡單,回答「牧野之戰」
諸葛亮點點頭,於是劉備拿了個傘包下去了。
諸葛亮再問孫權「那場戰役死了多少人」
孫權想了想說「大概有三四萬」
諸葛點點頭,孫權拿了個傘包也下去了,
曹操不禁偷笑想「諸葛亮呀諸葛亮呀,本人可是貫古通今,尤其是軍事,
這次你可是栽了, 呵呵」
只見諸葛亮問「他們都叫什麼名字」
曹操一聽差點沒暈過去,只好自己跳下去了

沒想到竟然又跳在了海裡 撿回一條命。
曹操暗自竊笑「媽的,老子命大!看你諸葛老頭能把我怎麼?」

第三次同樣四個人坐飛機,飛機又遇到緊急情況,曹操一想,諸葛老
頭又要 整我,乾脆我自己跳下去算了,免受侮辱。於是一橫心,跳
了下去, 在空中高速下降中。只聽得上面諸葛亮的笑聲傳來
「曹操啊曹操,枉你聰明一世,哈哈,今天飛機上有四個降落傘!」
曹操「啊﹏﹏」的一聲暈了過去。

【上面果堆野係廢既, 其實我想講唔好推帖啦, 小朋友, 你大個仔啦.】 =]
回復

姑且唔評論你有無錯,介唔介意咪再回舊/已無討論價值既post?唔知你想呃分定點,當然我唔係話全部 ...
dealyou 發表於 19-4-2010 20:29

真係有趣喎你地D人,我一早講完我既諗法LA,係個條友challenge我jar喎, 宜家好似係你想呃post咁lor
回復

妖,又一條白痴仔,咁你自己諗下LA,一係學好一係學壞,你同佢地講D short-form英文&chinglish你可以改善英語 ...
Megarunes 發表於 19-4-2010 19:47

咁係你自己問題jar ma, 我一早講左我有咩諗法, 你就一路係度challenge我,你今日食藥未呀? 撩交鬧就咪係度講la
回復

jimmylui253 發表於 20-4-2010 01:24

呢句野你想話自己係咪?

一句野都冇打就係度嘈住晒,宜家討論定challenge呀,你有咩問題?
回復

此風不可長....而家D朋友仔

真係易發火/愛聊交打......

TO ZPLUS05.....唔係話要串你要剩

討論實有正反意見

首先,有人CHALLENGE你好正常...
你何不提出論據支持你論點呢?

另外好似係2個禮拜以上無人既POST再推番上黎  係唔容許的
   每個帖都有EDIT功能...係左下角.....連POST係不容許的
唔好問點解...相信每個論壇文化都係咁..

入郷守郷規

最後...你要討論首先就要理性,而唔係要搵交哎..
有人挑釁你你就受挑,咁你又有咩資格話人呢

P.S.我純粹係呢幾分鐘得閒行過=]或者係特別好管閒事
你睇完我呢個回復睇唔眼就FINE...

繼續你既舌戰=]
回復

真係有趣喎你地D人,我一早講完我既諗法LA,係個條友challenge我jar喎, 宜家好似係你想呃post咁lor ...
Zplus05 發表於 20-4-2010 17:23

我覺得你有趣d,我講過啦,我無評論過你係呢個post既任何野,我既目的亦只係叫你咪再回d舊post,做咩搞到我係想參與你地兩個既爭論-______-"
回復