查看: 7789|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

魔導士改版後 戰場上定位的調整!

開放二轉改版後 pk場和諧化
男角上修 (HP比女角多 僵值/抗 改的超變態)
女角下調 (攻擊力相對大減 技能改弱 效果不如從前)
巴哈果邊已經一大堆法師集體痛哭 元素系直頭喊到底褲都濕埋
..................................................................................
抱怨唔想講太多啦 我做出左以下既改變 想各位分享下 比d意見

我將(空間傳送)點到+5  忍痛把磒石紋章換上傳送cd20%
現在(空間傳送)10.4秒 5級(閃現)2.6秒 再配合(重力球EX)
我發覺好機動性  牽制力大大提高左
要捱到30秒出食糊技(枷鎖)  真係話都冇咁易
...................................................................................
從此 我由原來既-夢魅秒殺魔導   (sorry-好似誇左d) ^^
       成功轉型為-時空機動戰士
...................................................................................
ps:強力波要點 食糊技2號 配合普攻一下 立即ko
ps:配合cd紋 枷鎖27秒
ps:傳送點滿7=13秒 有紋章9.6秒
ps:減速值得投資 主要用黎彌補技能cd真空期
     我個人+1前置就算 嚇鬼用
ps:黑暗神殿(三波) 打副本超讚 但競技場上不太給力
     可在此偷點sp  個人只點到10級
................................................................................
以上純粹個人見解 希望可以幫到手  不喜可插 可指點
          最後祝大家開心玩遊戲 愉快上樂古 ^^
混沌之龍
時空領主:劃破黑洞
回復

換左傳送紋你pve輸出米小左lo
以前好鍾意pvp,改左版得閒先打1,2場1.1
回復 支持 反對

以前好鍾意pvp,改左版得閒先打1,2場1.1 ...
柯普雷 發表於 13-7-2011 06:21

個個人打法唔同~_~

總係覺得係抄某POST=__=
回復 支持 反對

個個人打法唔同~_~

總係覺得係抄某POST=__=
jimmg12 發表於 13-7-2011 06:56

我都覺得系
回復 支持 反對

以前好鍾意pvp,改左版得閒先打1,2場1.1 ...
柯普雷 發表於 13-7-2011 06:21

無辦法啦..二轉改到咁樣
我4千2魔攻 74暗攻 6千爆  感覺上都不太給力
以前枷鎖中左之後 磒石 重力球 毒雲 三波.. 對手非死則重傷
E+係要重複以上步驟幾次  先殺得死人
試過對住個10LV牧師 一套技都打唔死佢  唔信可以自己試試

刪左個磒石紋章 其實都好心痛(好貴!)

改版後你所花既錢投資在攻擊力/血量上面
已經唔能夠100%反映喺PK場上面
倒不如切切實實 賺幾秒機動性 提高生存能力
亦提高左尋找對手破綻既機會

我4個技能紋章:傳送cd20 毒雲20攻 重力球20攻 枷鎖cd10
捨棄磒石20攻 係因為cd要40秒
敢問戰場上能有幾個40秒呢
回復 支持 反對

改黎改去   其實係想昆錢!!
各個職業輪流勁
睇你玩得邊隻
回復 支持 反對

RE: 魔導士改版後 戰場上定位的調整!

回復 1# Kurtisto

改到95伯伯咁  死黑橘 你老未呀?

我都係玩開models
以前對戰士 10場贏7場
    對賢者 10場贏9場
依加對戰士 10場贏3場
    對賢者 10場贏1場 和N場 (跟本打唔死)
回復 支持 反對

樓主 我勸你出光雨打副本算啦
去PK場比人輪耕咩
等改版啦
回復 支持 反對

無辦法啦..二轉改到咁樣
我4千2魔攻 74暗攻 6千爆  感覺上都不太給力
以前枷鎖中左之後 磒石 重力球 ...
Kurtisto 發表於 14-7-2011 00:23

如果你咁玩我建議你唔好用毒雲用埋時空靜止-10cd紋)即係俾人打可以停到人個招 之後個招+到6之後cd只需24定23秒(唔記得左) 可以維持3秒tim<----如果你裝埋其實可以玩到一路走一路打俾人攻擊時空完再枷鎖之後又再重覆.........
回復 支持 反對

元素真係可以放棄,所以我練緊隻傭兵
回復 支持 反對