收起左側

[綜合討論] 《星夢Online》關閉伺服器 集中討論 (請會員在此發表感想

hello 12
就快冇得見了@@
星星☆×〃 發表於 5-4-2012 15:00

係呀周星星..KAKA
我望左12一陣先醒起原來係我個名-_-
回復 支持 反對

搵人同我挑會甲(限1lv)
l3y:輝
回復 支持 反對

搵人同我挑會甲(限1lv)
一粒膠# 發表於 5-4-2012 15:18

你吾好低能啦^o^
回復 支持 反對

係呀周星星..KAKA
我望左12一陣先醒起原來係我個名-_-
愛玩樂 發表於 5-4-2012 15:10

好似得我一個咁叫你之嘛-0-..12
回復 支持 反對

回復 13# ﹢小×淚ζ
1lv同得邊個挑-.-
回復 支持 反對

我又吾係老手...又吾知叫吾叫新手`-_-...
6年前玩`,,(?)..
想搵返D裝比人的時候..先知星夢汁-0-
但..- - 我明明前排都開到AC..而家成堆AC都開吾到-.-
= = 係咪開吾返隻人架啦`??
PS::..我其實以前在影圖區打滾多`..

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
愛玩樂 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

9年前 我係一個小4個小學雞
成世人第一隻接觸ge online game就係星空之門
玩左好耐好耐 上中學 星空 已經汁左
星夢果刻已經同步緊 係星空汁之前ge幾個月推出
舊有星空ge玩家 可以轉ac去星夢玩
以前星空 1lv已經可以入黑森(黑暗森林)
眼見之後ge星夢同星空雖然睇落好似
但係星夢其實更改左好多野 令我玩得冇咁開心
如是者 偶然因為情意結ge關係我都會玩下
雖然比唔上從前 但係星夢都係我ge童年回憶
而加已經成年人 心入面只有無限ge唏噓同埋永遠唔會消失的美好回憶。

感謝你,陪伴我渡過了一個美好的童年,別矣。

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
愛玩樂 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

星夢名字是星之波子
岩岩出開始玩,以前玩星空先
之後多bug定咩汁左一出成班人打波奇
lag到媽媽聲
升下升下升左隻55守劍都頭十名,賣左ac之後重玩
入櫻城去冰谷戰平都有難度
但同公會人一起玩一齊爆怪都好爽
之後愈黎愈小人玩
聖0魔動魔鈍幾開自引自爆自補
e+出左新game隻隻都掛ai
星夢冇掛ai,出機甲系統又冇咩新野出
馬,蜂,魔女,買買下幾套機甲
又出lv裝,升10lv20lv又一套,冇得交易唔驚比人爆
d舊裝赤紅魔0跌哂價,買左55裝點知比人爆ac不過好彩都損失小小野
套裝冇事機甲又係度

升到7十幾就冇玩,之前限量裝重日日晨早買點去買
出啊斯人好似好正咁,改數值人人改哂加體,防高到打唔入
e+咩都矛啦,唔人知咩事玩唔到dl唔到game
d人又開外掛日日搶點,所以放棄了,e+終於汁了

求人比個可以下載到既主程式比我番去影相

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
愛玩樂 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3304139
當年的一些小帖子

===
道別的說話很多,回憶更多

不過,還是不花時間去細說了,

這些事,當年的戰友,大家都好好放在心中就好

比較多人認識我的時候,我的名字便是榤奇
憑自己努力,買到自己夢寐以求的「星炎戰鼓」時,那份愉悅會永遠留住~

第一次玩網遊,第一次摸索

永遠記得, 星空之門, 星夢

我成長的一部份

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
愛玩樂 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

我由小二開始玩星夢,到上年我就冇玩
係呢6年入面
我不斷放棄又重玩
我仲記得第一個起既人物,係一隻機動靈
果陣覺得佢好型,好似好打得咁
玩左都唔夠20LV
去到皇城見到-口-冇乜人揀機動靈既=口=
根住我就轉左隻米古
仲記得我當初連有咩裝都未知道既時候
係皇城走黎走去
遇到一個17LV既魔銃
佢突然加我FD,問我可唔可以幫佢傳裝
我當然樂於助人啦-3-
跟住佢就送左一個仙人掌頭比我
對於我黎講黎個頭已經係一件好勁既裝,並都係我第一件遇到既裝
跟住我個FD比左把20LV加左3既激光劍比我-.-已經唔記得左個名(有個月字-.-)
但係果陣天真既我,問左一條友一D野
問我要唔要做戰士
我當然要啦!!!
於是杯具既開始
果陣我唔係紅名,但係比人打死左,掉左把劍出黎
我無奈咁望住佢比人汁左=.=
我好心痛,玩到27LV就冇玩
過左幾個月,我又叫返D FD返黎玩
今次我升到35,有左第1招爆技(同埋轉左做靈鬥)
但係無奈朋友既離去我又被迫放棄
到我再玩既時候,我已經開始有能力買到1張點
仲記得果陣1張點只係放到110M
但係白痴既我又點會諗到有放點呢樣野
我就係商城買幸娃黎玩
唔係飯團就羽毛
到我知道放點可以買到正野既時候
點已經到左150M一張
我買左1對小天翼,已經得返30M
我個FD就用左4張點(一D係FD價)收左套月SET
仲記得佢同人升升下LV,條友同佢講,你比套裝我我返去城幫你修啦
結果當然一去不回
我係同人換裝換黎換去之下
由小天變左一D雜裝
有人送左對龍翼比我,我開心到由心底笑左出黎
跟住見到人地個外星頭好得意就同人換左
到左5XLV我買左第1隻坐騎,係黃蜂機(果陣已經有魔機)
我SAD爆對於當時既我全無幫助
我又去買多隻C子
當時我花盡一生既精力同金錢
我終於有第1個龍頭仲記得係用聖誕鹿頭加錢同人換(唔係虹龍)
結果-.-比人昆左
我再次放棄
到我知道有豬頭既出現
我知道係時候要返黎
由當初密到行唔到路既皇城變到稀疏既皇城
但係我冇放棄
結果識到好多好朋友
星夢呢隻GAME充滿晒我既童年回憶同友情既証明
但係時代既變換要將佢吞噬,我真係好唔捨得

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
愛玩樂 + 20