收起左側

[綜合討論] 《星夢Online》關閉伺服器 集中討論 (請會員在此發表感想

哈哈 咁多人回顧返 正明隻game真係幾好!
隻野頂左咁多年 真係數勁架啦
星空 星夢 加加埋埋都唔知幾多年了
呢2隻game花左時間落去 真係有回報 (哈哈^^)
開頭隻守劍 玩到56就沒玩 放左了 (個名好似叫不死鳳凰)
之後又玩返做奸商= =玩到8e過唔到冰雷(佢好似10e幾 干") 又沒心機玩 又放晒
(個名叫法士/打技王)(唔知有沒人 1個月打到2e技呢 個時自己記錄 2個月打左3e幾 技$)
到今年又玩返 都係吹下水多 過下日神 結果隻game终於都汁lu
唔知會唔會再有下個改良左ge星夢 玩呢
點都好多謝大家一起跟住星夢過左咁多個年頭!!

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
愛玩樂 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

哈哈 咁多人回顧返 正明隻game真係幾好!
隻野頂左咁多年 真係數勁架啦
星空 星夢 加加埋埋都唔知幾多年了
...
kosekbbq 發表於 28-4-2012 22:18

嘩 你打咩技咁勁打到3e幾
回復 支持 反對

回復 32# °×尼古丁
打冰花 血5火神5 冶3 血3 電爆2 赤風2 主要都係打2種 怪(怪偶同冰花 多正技 出)
回復 支持 反對

回復  °×尼古丁
打冰花 血5火神5 冶3 血3 電爆2 赤風2 主要都係打2種 怪(怪偶同冰花 多正技 出) ...
kosekbbq 發表於 1-5-2012 00:35

呢幾種技對果陣既新手黎講簡直係天價-.-
回復 支持 反對

係- -賺到傻
回復 支持 反對

以前在這裡活躍過一陣子
樂古帳號也是因為這遊戲而開的
也認識了不少有趣的人呢(雖然有些人真的忘了,別打我啊...)
路人,米米,大精,黑神,笨風,nc叔叔等等等的傢伙
都是些很不錯的朋友
雖然現在想進遊戲走個圈, 但好像被刪帳了呢...
回復 支持 反對

我諗我下列既發言都應該幾博打,不過都已成事實,講出黎怒火都應該唔會好猛掛?

想當初,我小五(依家中四,不過其間重讀左兩次)
班FD,叫我玩星夢
好啦,玩囉(小學四年級之後就係因為打機搞到成績由高上直插落水)
當初,人地比隻碟我
我裝極都裝唔到,講左N句WTF
跟住,就DL啦
跟住我班FD就好幽默咁講
DL+裝既過程可以同你講係生老病死(DL係生,老係SETUP,病係裝緊既過程,死就當然係完結)
果然,病真係最痛苦(SOSAD

好啦,DL完,玩啦
個陣我真係好傻仔
唔知去邊到做任,我根本唔知有傳點呢回事(個陣正係玩過爆爆既國版,泡泡龍同彩虹,巨商之類)
跟住就走左去人類城個邊既盡頭
跟住悲劇就發生,卡位=.=
個陣真係非常不安
完全郁唔到,跟住唔知過左幾耐
先彈返出黎.....

跟住就出去打怪啦,
個陣分身低LV,打左成堆1LV石
就搵個隱閉既角落頭扔落地轉返正身汁(當然試過比系統回收OR比人汁啦......)
跟住就玩下玩下
收左個D咩獅頭獅背
跟住有次好傻仔咁開白名,跟住劈死左人
當然紅左啦(個陣真係唔知會有呢D事
跟住,去清緊殺完人會有個D野,意圖變返白名,再變返藍名
點知,傳說中既超強管家一下K.O左我
望住跌左個獅背,跟住望住比人汁
真係SAD晒(個陣獅背個D真係好多人要

跟住就係咁升係咁升啦
去到40幾50
唔夠力,跟住就收左套重金屬裝(好似係咁叫?
跟住先叫勉強夠力打怪
跟住都係唔掂
就坐機,跟住就買黃蜂
但都係唔多夠力(未足以唔夠打,但效率好低)
跟住有一排無玩

之後玩返,夠LV去戰平,但坐住部50黃蜂都唔掂.....
跟住又有隻咩流星獅,貪玩,又買左
買完返黎好快又無玩
跟住中途短暫玩過一兩次
但每次見到D活動無樣係不離點數
見到D人賣既裝對於我等同天價
見到D人有勁裝可以越級打勁怪
真係越望越灰

而且個陣心智都有所成長(個陣都已經升中,都最少3~4年前)
都意識到,星夢係一個有金錢就可以堆出成績,但極大既努力都未必可以製造成就既遊戲
所以,只此無玩到

呢排係到搵返D舊GAME睇下點
彩虹汁左
星夢近日都宣佈汁笠
(可能咁講有D車大炮,但實說,當初我覺得玩星夢無錢必定不可既時候,已經覺得星夢汁硬,只係估唔到捱左幾年,個陣皇城都仲係LAG到喊)
仲想DL黎玩一玩,點知,載點都GG埋

雖然玩星夢識到不少朋友,不少遊戲上既知識等等,但最後,朋友,聯絡盡斷,知識,已經不再實際
但同時,亦賠上了學業,時間,金錢
雖然玩遊戲有得(虛擬上)有失(現實上),已是預料中事
但可惜地,我不同各位玩家
我不覺得星夢這一個遊戲值得我付出這麼多
(也許,只是因為我的實力,等級低劣吧....)

最後
我是誰?
我只是一位路過的星夢失敗玩家.....
回復 支持 反對

終於番黎..香港
一入樂古就見到星夢要汁/口\
相信都冇咩人記得我呢個老玩家嫁喇..
我係Hang009,好多人都叫我做009,呵呵
仲記得我玩星夢果陣仲吾知係6年級定係中一,我玩左星夢3年幾...
到而家我升大學喇../口\佢要汁啦/口\諗番起真係好多回憶,係裡面識左吾少朋友..有D到而家仲有聯繫仲好FD,
對我黎講真係吾止係一隻遊戲..
GOODBYE..
回復 支持 反對

終於番黎..香港
仲記得我玩星夢果陣仲吾知係6年級定係中一,我玩左星夢3年幾...
到而家我升大學喇../口\佢要汁啦/口\諗番起真係好多回憶,係裡面識左吾少朋友..有D到而家仲有聯繫仲好FD,
GOODBYE..
回復 支持 反對

終於番黎..香港
GOODBYE..
回復 支持 反對