查看: 19470|回復: 103
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] ★荒島村逃◆★●○◆6.9(頂住先)

6.9版本推出

全新地型,難度更高

---------------------------------------
1~8p自選文明
地圖已探
時代標準
鎖隊

***遊戲其中13種文明圴有不同的特別補助***
沒有的包括:匈奴,薩拉森,阿茲特克人,波斯人和哥德人

-------------------------------------------------------
文明特別補助清單

土耳其:1500金,1000肉,贈送火炮英雄一支,防禦箭塔/國家特權研/精銳研發,國王一隻

不列顛:贈送神弓手一隻,精銳/國家特權研發

蒙古:1500金,1000木,贈送成吉思汗一隻,精銳/彈道學/耕種技術/草藥/帝王時代研發

西班牙:1000金,1500木,贈送席德一隻/造船員/精銳/精銳火炮戰船研發,國王一隻

塞爾特人:1000金,1000木,防禦箭塔.攻城工程師/重型弩炮/國家特權研發

馬雅:1000金,特攻弓兵兩隻,拇指環/防禦箭塔/精銳研發

拜占庭:2000金,2000木,贈送英雄一隻,精銳/防禦箭塔/戰矛兵/弩兵研發

法蘭克:2500肉,贈送鐵鎚查理斯一隻,鑄鐵技術/鼓風爐/精銳/國家特權研發,國王一隻

維京:2000木,哈羅德哈佐德強化,防禦箭塔研發,航海技術研發,精銳研發,國王一隻

韓國:1000石,箭塔建立,城垛射孔/精銳研發

條頓:肉木石各750,圍籬/磚瓦技術/戰矛兵/國家特權研發,國王一隻

中國:採石裝置/採金裝置/手推車/弓形鋸/精銳研發

日本:2000金,2000木,攻城工程師/彈道學/國家特權研發
-------------------------------------------------------------------

8p放出的小兵係跟8p文明而定

蒙古/殺拉-馬弓(射程為4)
不列顛-步弓(射程為6)
日本/塞/阿支-步兵(攻擊力,血量高)
法/波斯-騎兵(高攻血,速度快)
土耳其-火槍(射程8,血量較步弓及馬弓高)
-----------------------------------

玩家死後可以參與rpg.打敗成吉思汗後可以重回中央島

classic by louis.c

有bug請回報,謝

歡迎提供意見

★荒島村逃◆★●○●◆classic.scx

82.21 KB, 下載次數: 606

- ★荒島村逃◆★●○◆6,7.scx

129.54 KB, 下載次數: 1228

- ★荒島村逃◆★●○◆新年特別版.scx

125.87 KB, 下載次數: 591

-+★荒島村逃◆★●○◆6,9.scx

129.7 KB, 下載次數: 534

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
nomygf + 20

查看全部評分

回復

你好似打錯字啵 29羊 -------------->哈羅德佐德   咩黎嫁?|

點解我未聽過既  !!哈哈!!
回復 支持 反對

原帖由 *忘.義* 於 29-6-2008 19:12 發表
你好似打錯字啵 29羊 -------------->哈羅德佐德   咩黎嫁?|

點解我未聽過既  !!哈哈!!

嗚嗚嗚...咁都比你發現
回復 支持 反對

個地型好正-.-
望到我流哂口水
回復 支持 反對

原帖由 Yin 於 29-6-2008 19:47 發表
個地型好正-.-
望到我流哂口水

唔打仗既話,用來渡假都幾好[[bao_40]]

回復 支持 反對

原帖由 lkk2008 於 12-8-2008 20:39 發表
8,3船戰可以打到8p=-=...

我改左了

對唔住,而家先見到
回復 支持 反對

太陽神殿那邊的路是怎開的??
回復 支持 反對

最新版4,6已登場
加入新地型,1~7p隱劇數目再度增加
回復 支持 反對

....好大個bug囉....有到要伐木入..但係伐左木唔比起野...點入
回復 支持 反對

你意思係伐木場頂住左你定係有石頂住?

如果係石既問題就唔係bug,只要你順住咁採齊o的木就會全部消失
回復 支持 反對