查看: 15927|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 回歸童話...(應該係童話樂園先岩)

聽日就有得玩lu~期待中
計起上黎都有5,6年無玩童話
想起隻game係2003年讀中4果陣同學仔介紹我玩(雖然係收費制,但係同成班同學仔一齊玩好開心),玩左一年倒(巫c 67lv/商人36lv/光c 40lv),升中5之後為左應付會考放棄唔玩,但係又驚忍唔住會偷偷地玩返,預是狠心地將3隻角色全部delete晒=.="考完會考之後問班同學仔玩唔玩返童話,but個個都話唔玩...於是我都無心機玩返
升中6之後都無再玩onlinegame,中7要應付高考更加無時間玩onlinegame,畢左業之後要返工,雖然有同事介紹幾隻免費制的onlinegame,但係多數試玩左幾日就無興趣玩落去
上個月岩岩失業......於是去某論壇新game測試區睇下有咩game可以係我搵工期間俾我消磨下時間,點知俾我見到童話樂園,於是心思思想玩
我想知多唔多舊玩家會玩返?
我見到有人話玩返童話好過,but要知道一個n年無玩童話的人點會有心機玩返童話,去升lv的地方分分鐘得你一條友係到升lv...好似玩緊單機咁...而且我去左童話的論壇睇過,我見到有好多新野我都唔知係咩黎,對於一個好多年無玩童話的人黎講,好似我咁,而家好多基本的野都唔記得晒,好似中4果陣岩岩玩童話咁,新手一個,你要我唔玩童話樂園玩返童話,想問童話咁多年黎更新左咁多野,你要一個幾年無玩好似新手咁的人點玩?聰明的話都會揀童話樂園啦~
唔好意思....打左好多字....
回復

等我回下你啦=]
我小5開始玩...玩左一年
最後因為比人爆ac所以放棄左玩
宜家中5-0-(我竟然會考前仲玩online game)痴左線
見到聽日就有得玩
相信好多人會玩返...所以唔洗擔心無人玩啦
唔識咪慢慢學囉=P果時第一次玩咪又係咩都唔識
到宜家我仲好記得點玩童話...哈...好心急

我建議隻game公測之後可以開個post
話比人聽自己叫咩名/組個家族
多d fd...好玩好多^^

祝你會玩得開心...得閒可以搵埋我架...哈!!
回復 支持 反對

同志們 ! ! !
我都是應屆會考生.... @"@
我都仲打緊機 xD
不過見到童話樂園開幕...
都想試下玩返...

不過強烈要求...
極強烈要求.....
官網最上面果幅圖可以轉左佢 /.\
因為唔靚 T口T
回復 支持 反對

我會玩返-_-
我一開始封測就有玩 不過果陣我得4年班-口-.....
6年黎我係斷斷續續咁玩=_=
回復 支持 反對

我會玩返-_-
我一開始封測就有玩 不過果陣我得4年班-口-.....
6年黎我係斷斷續續咁玩=_=
小奶油 發表於 26-3-2009 10:49

我又系封測果陣開始玩(WOW;6年前喇)
年半前因為把分劍比人爆左
所以冇玩
又因為要讀書
依家去到中二
見到童話出新SER
姐系可以重新黎過
咁我咪玩囉(:
回復 支持 反對

同志們 ! ! !
我都是應屆會考生.... @"@
我都仲打緊機 xD
不過見到童話樂園開幕...
§阿虛§ 發表於 26-3-2009 12:18

好多會考生呀....我都係a"a
我會玩返呀,
之前由小6玩到f.2,見住d fd一個個走我又跟大隊走左xd
不過玩左n個game都未試過好似童話咁玩得咁耐
之前有想玩返架啦,但居然要買新手包先有ac= =
e+開返注冊實在太好了~~
回復 支持 反對

我都心思思想玩返

以前玩過90幾lv闇c 同80幾lv魔

依家咩都唔係好記得, 想玩返但今日搵極都唔見有新手包

我想問樂園同舊果個有咩分別?
回復 支持 反對

我都會玩返

我之前P2玩過

82LV闇C

覺得除左帶人升之外冇野好玩so退出

而家想玩返法C
回復 支持 反對

我都係小學個時玩jo幾年..呢隻game幾好玩..
回復 支持 反對

wow我都係中3果陣俾同學拉去玩xd
都係玩到會考冇玩~不過人物就冇del到=v=
印象中好似係6x巫c~2x商人+6x劍c~最近都有d心思思想玩返xd
回復 支持 反對