打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 經典人物聚首一堂,龍虎亂舞K1火熱評測【英明系列第十期】

前言:

新GAME測試團既評測新格式的確唔錯,

測試員可以更準確地對遊戲的不同方面作出評分,

唸出呢個評測方法既人值得一讚!

遊戲名稱:龍虎亂舞K1

測試會員名稱:英明神武

官方網頁:http://k1.gameone.com

遊戲類型::3D格鬥

遊戲狀態:火熱封測中

◎畫面:★★★☆☆

人物及物件均由3D圖像呈現,

背景則以2D平面為主。

唯解像度最高只有1024X768,尚有不足。

但人物動作流暢,但格鬥動作略為不足。(指普通出拳動作)

有好有唔好,令佢只有三星星評。

◎內容:★★★☆☆

一句講晒,呢隻GAME係LFO同拳王既混合版,

做任就好似LFO咁合作組隊過關,

VS系統就似拳王,

但招式當然同拳王有一大段距離。

由於佢又冇LFO同拳王咁好,

中中等等,都比夠三星佢啦!

◎操作:★★★★☆

呢隻GAME操作100%唔難,

唔洗點「CHOC」招,

我就覺得好易,

試過1個打人地3個,我都嬴到。

所以都係睇人啦,

但一般黎講,操作都幾易明,

問題唔大,四星。

*補充:遊戲大多以鍵盤操作,方唔方便,見人見智,我覺得唔錯。

◎整體:★★★☆☆

中中等等,

三星啦,

拉番上邊既好處同壞處,

呢個分有晒交代。

但遲D出商城系統,

唔知會唔會又有另一番新面貌。

(而家暫時冇商城,技術絕對可以分高低;遲D有商城,又會否造就港幣戰士一鍵殺人既神跡呢?)

電腦配備要求(轉自官網):

作業系統 :中文Windows 2000 SP4/XP/Vista
處理器  :Pentium 4 1.4GHz以上
記憶體  :512MB 以上
顯示卡  :配合Geforce4 MX或以上顯示卡
音效卡  :支援 Direct Sound 9.0 或以上
硬碟空間 :700MB 以上,需預留更新空間
連線設備 :寬頻網絡服務
操作介面 :鍵盤及滑鼠
光碟機速度:16倍速以上

遊戲截圖:

對此遊戲的感想/經驗:

總結而言,呢隻GAME都幾有新鮮感(新鮮度五星!!!),

有時打打下,我會笑左,

因為好多笑位,幾輕鬆,

加上隻GAME D人物都幾出名,

又兩個系列既人係埋一隻GAME度,

同D FD打下交,

串下大家,

都不知幾好玩。

但玩時玩,玩得多一樣會悶。

點都好,大家都可以一試!

(大家可能發覺呢期好似少字左,因為中等既遊戲好少野可以寫- -好既可以讚好多字,壞既可以彈好多字,但呢隻正好中等,我寫評測果陣都唸唔到有乜要讚,有乜要彈。)

英明系列第十期,完!

特別鳴謝會員:fribz110提供封測帳號

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
JSN + 20 內容精彩

查看全部評分

回復

有火雲  

試下先
回復 支持 反對

評測內容唔夠充實,直接點講太簡陋
絕大部份都係講遊戲表面,估計樓主試玩時間在三小時內
難怪寫唔出遊戲較出位較特別一面
還有大亂鬥、扭蛋、卡牌合成、卡版級數強弱
這些都值得玩家一試再試

建議樓主在標題或內文加回遊玩時間
以免令會員誤以為遊戲正如樓主講,只是lfo+拳皇的動作遊戲
回復 支持 反對

評測內容唔夠充實,直接點講太簡陋
絕大部份都係講遊戲表面,估計樓主試玩時間在三小時內
難怪寫唔出遊戲較出 ...
[H]kasonsky 發表於 10-6-2010 00:06

已遊玩超過5小時,
我亦冇打算再改評測。
大亂鬥、扭蛋、卡牌合成都離不開商城呢個前題,
隻GAME好多地方都要用點數,係不爭既事實。
感謝你提供意見,不如閣下考慮出一篇更好既評測,
小弟不才
如果講扭蛋,就同普通ONLINE既抽野系統冇分別,只係有少量優惠。
大亂鬥,唔知你有冇玩過,同LF2既對戰差唔多,只係多左D NPC係中間。
回復 支持 反對

我都有玩^^"王小虎好廢下t_t"見人地火雲招招遠攻真係好orz.....
6人任務好正...唔洗好似其他game咁得4個人......6人好玩好多
回復 支持 反對

好似街頭霸王甘..
回復 支持 反對