查看: 16622|回復: 189
打印 上一主題 下一主題
收起左側

7仔問價post-(11月29日: 暫停止更新)

11月29日更新:
由於新event, 新skill的來臨, 部分裝備價格的升跌都有不同
e.g. 頂降劍+破防0.5秒36%  --> 升值 (以用作sk2-1)   e.g. (水劍) 0.5-1億--> 約2-5億(估計)
e.g. 頂降劍+破防2.5秒36%  --> 降值 (更多的雙頂裝出現) e.g. (水劍)80億--> 約40億(前幾天見的新價)

這個post將暫時停止運作, 直至另行通知, 多謝各位一直的支持!!
======================

有見問價post經常出現, 而有時發問者又得不到有效的解答,
所以希望能在此解答各新手有關韓彩各裝備/不同物品的價格, 助你更容易買賣
我韓彩ac是"licone" (7仔) 前ac:S7EVEN

請留意:
1. 請寫清楚裝備, 等級, s, 金數, 或相關資料
2. 價格只供參考, 另價格經常浮動, 請多加注意因為不同event的影響
3. 我見識有限, 可能有些裝備未能估值, 或是某些比較少見的裝備價格差幅會較大
4. 我的價可能與其他人的價可能有所分別, 請自己判斷 我 或 其他回答者 的參考價值
5. 盡量每日回覆一次, 遊戲內請勿找我問價, 我只會在這裡回答 (同時可方便其他人參考)
6. 歡迎其他人幫手答價, 但如果不是太清楚價錢的請不要亂回答以免影響發問者

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
o咀了 + 5 熱心協助

查看全部評分

回復

水劍9 27傷 禁攻3秒 26拍 4日金 ,直幾多彩金??
幫幫手T.T
回復 支持 反對

0.5-1左右
回復 支持 反對

呢家一開始!訓練完送左啲裝係唔係100日之後就無??
點解韓彩唔同港彩
要錢唔要卡!
同埋,好難同人溝通!想交易又唔知點
同人地打得人地打到你..我又打俾唔人!
想白手起家可以點??講個方法! 慢唔緊要..
回復 支持 反對

呢家一開始!訓練完送左啲裝係唔係100日之後就無??
點解韓彩唔同港彩
要錢唔要卡!
同埋,好難同人溝通!想交易 ...
AvrilYin` 發表於 3-8-2010 22:47

1. 完左100日, d 裝可以交易
2. 最主要用彩金交易
3. 玩玩下就睇得明(少少)韓文
一般新玩家可先用英文溝通, 或可參考其他教學post (有教打韓文)
回復 支持 反對

火劍9上傷36 下禁s11.5秒32 大約直幾多 thx~~
回復 支持 反對

火劍我估0.7-1.2
回復 支持 反對

仲有小小野想問 岩岩合左幾個s 火杖9頂傷下禁射2秒32 火甲9上傷-9 下鈍攻5.5秒36 e d都直幾多錢
<中等價> 唔該你...!!
回復 支持 反對

風仗頂降頂禁轉how ^^
回復 支持 反對

1.風鞋9 頂大 6/36 (魔鞋)
2.風鞋9   頂大3/36 (隱)
3.水鞋9 頂大6/36
分別幾錢??
煩請彩金同hkd 都報價 thank~
回復 支持 反對