樓主: wonderingbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

維京是不是弱國?

雄爺你出翻黎啦,不如你回左子不語先啦
回復 支持 反對

我想問下你,你試過八個都識玩同場,而又有維京末?
roymen135 發表於 30-4-2011 10:53

未呀,,試過又點,,未試過又點,,
回復 支持 反對

雄爺你出翻黎啦,不如你回左子不語先啦
roymen135 發表於 30-4-2011 11:04

你個人性格缺點就係咁
你同人fd會冇咩野
但你針對起一個人上黎,成個人變得好唔理性
我以為你幾年前係咁,今日應該會變,點知過左咁耐你都係冇變過

子不語,講多無謂,講黎做咩
唔似得你心理變態,鐘意食花生等睇人嘈交
回復 支持 反對

明空,如果有打過,可能就唔洗我解釋
回復 支持 反對

明空,如果有打過,可能就唔洗我解釋
roymen135 發表於 30-4-2011 11:19

我5係好知道你想表達D咩,,
我想講GE係,,
無最弱GE文明,,只有最弱GE玩家,,
因為係兵堡入面,,5係單講文明,,仲要講技術同配合,
如果單講文明,,之所有話佢弱,,之前已經有人講左好多次,
單係從技術同配合黎講,,因為多數係街場,,人GE素質十分參差
,,如果整係得你一個惡人,,同D街邊GE玩,,請問維京GE作用發揮到幾大呢,
同得D5識GE玩,,即使有技術,,文明好,,,單係如果配合5到,,已經死左好多次,,
可況用維京,,
你有成班惡人係到,,可以配合得好,,
但係相信樂古好多人都係隨機入場,,
實力差距有時好大,,
決定錯左幾次,,就可能影響成個戰局,,
如果用維京呢D好多時都5係決定性GE重要兵種,,
又點可以怪人話佢弱呢,
回復 支持 反對

我個意思係,如果你同場八個都識玩,打落左
、咁你可能就明白點解我話維京絕對唔係一個弱國
因為我地自已都打過好多時,無人覺得維京弱,而且作用唔細
回復 支持 反對

其實你明5明我講維京弱同維京5弱GE意思,,
我知你打過,,我亦都知你5覺得維京弱GE原因,,
但係你究竟明5明白大多數人覺得佢弱GE原因,,
你可5可以從大多數人GE角度去睇,,
所謂識玩GE一定覺得維京5弱,,,
但係係今時今日黎講,,好多人都覺得佢弱,,
5係GE話,,樓主都5洗開呢個post,,
係街場入面,,係咪真係同team ge,,同埋大多人都識玩?
同team ge係咪都配合得好?
打個比如,,比把菜刀你,,
如果你拎5起,,咁把刀仲有無用呢?
兩個角度,,拎得起GE,,好刀,,,拎5起,,垃圾~~
但係如果俾把無重量GE神刀俾你,,個個用得到,,無技術都好用LA,,
維京呢,,佔樂古大多數人黎講,,又有幾多個用得起?
回復 支持 反對

其實我知你想講咩,不過我想話你知維京係唔弱囉
因為真係好多人係唔識打
如果係識打維京真係唔差
回復 支持 反對

其實我知你想講咩,不過我想話你知維京係唔弱囉
因為真係好多人係唔識打
如果係識打維京真係唔差 ...
roymen135 發表於 30-4-2011 12:37

你講左n咁多次
都係咁既意思:「你係高手,你有資格話維京唔廢,就係唔廢」

但我想同你講(希望冇得罪你):「你想人地認同你,你最好就唔好討論,點樣用技術層面壓倒人地」
如果你咁樣講,會比人地覺得你講野好野蠻
相反,你更加應該要解釋一下維京點樣唔弱
打個比喻,維京打弓兵國比阿茲好,因為狂戰士識補血,維京國城堡兵出兵速度比阿茲國快1秒,同埋維京國殺敵100少過阿茲國殺敵150,可以好快升甲防。又或者維京同其他國家比,例如薩拉森,如果打個場文明係需要好多盾兵,身為奴隸兵出兵慢低弓防仲要升帝慢,做盾方面比狂戰士差,所以每個文明有不同用處。
至於有人話識玩維京,就唔會覺維京弱,其實係因為步兵用左z之後勁左,再加上維京用左z之後玩法唔同以前冇人用z個陣,所以我地唔應該從冇用z玩法去諗有用z玩法,以用左z玩法黎睇維京唔算弱。
如果你識得咁樣解釋會比較好囉,而唔係一味話:「我係高手,信我啦」
回復 支持 反對

不如話維京唔弱果D,唔好一味話我用維京可以點點點
你想證明VK唔弱,就要比較其他文明
好似你用維京可以XXX,但用阿茲(舉呢個例子出黎係因為比較相近) 就唔可以XXX

呢到講維京弱既人,唔係話維京完全無價值
只係佢既用途實在劣於其他相近文明
你用佢做到既,用其他一定做到
但你用其他做到既,好似阿茲可以剋步,CELTS出得真係好鬼快行得又快咁,佢又做唔到

你個SAVE檔,同講既野
證明唔到維京有咩比人優勝既地方
只係證明到你用一個無咩比人優勝既文明都可以打得好好

話上帝可以打日本
講真,如果個日本唔係太輕敵,比盡你咪55波
話自己用維京可以同人地用日本55波既人,你會唔會覺得你用日本會比人用維京打到55波?
維京打日本呢句野係BASE ON技術而已

最慘係維京村戰真係=.=
回復 支持 反對