查看: 7494|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] KONAMI Arcade Championship Asia(所有項目預選回合結束)

關閉 [複製鏈接]

KONAMI Arcade Championship Asia(KACA)將分為六個比賽,預選回合(Online)資料如下:

以第一次及第二次預選的總分排出的前8位,可以獲得參加在香港舉行的決賽資格。
    ※ 當遊玩了課題曲超過兩次以上時,會以最高的總分去計算和顯示。
    ※ 當大家的總分同是第8名時,會以最先得到此總分的玩家進入決賽。

比賽項目:
Dance Dance Revolution X2預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:
資料會稍後公佈,敬請留意。

Jubeat Copious預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:

Beatmania IIDX 19 Lincle預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:

DrumMania XG2預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:

GuitarFreaks XG2預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:

Reflec Beat Limelight預選回合已給束,以下為第1和第2次預選回合結果和前8位最終排名:
第1次預選
第2次預選
前8位最終排名

決賽舉行日期:

参加資格:
    必須為持有「e-AMUSEMENT PASS」的玩家,並擁有KONAMI ID

※ 當決定玩家能夠進入決賽的時侯,我們會與玩家聯絡。有意參與決賽的玩家,請利用電話號碼或電子郵件進行登錄及確認。
    ※ KONAMI以及KONAMI DIGITAL ENTERTAINMENT的員工及相關人士不能應徵比賽。
    ※選手必須達到16歲或以上,未滿18歲的選手參加決賽時要先得到家長同意。

参加方法:
參加前需要填寫「KONAMI Arcade Championship Asia 」的參賽報名表格。
表格連結

※ 雖然不進行報名亦可以參加預選回合,但是即使一旦勝出,也不能夠參加決賽。
    ※ 在報名時投票選出第二次預選中比賽的課題曲,投票結果稍後公佈。

備註:
1.關於新版本「beatmania IIDX19 Lincle」和「REFLEC BEAT limelight」的player name設定:

因爲新版本「beatmania IIDX19 Lincle」和「REFLEC BEAT limelight」即將在12月初與是次比賽一起展開。
第一次在新版本遊戲機上遊玩的時候,如果需要重新設定玩家名稱(player name),請務必使用與報名資料一致的内容。謝謝合作!這兩項遊戲的比賽將在新版本遊戲機上進行,敬請留意,如有任何查詢,請電郵至support@konami.com.hk

2.本帖所有資料如有錯漏,將以以下連結作準:

KONAMI Arcade Championship Asia公式網站

火雞送給大家的1句話:

............今次我一定唔會參加 一定唔會

回復

做咩唔參加0.0?

係咪6種都要識玩-__-?
回復 支持 反對

做咩唔參加0.0?

係咪6種都要識玩-__-?
maxycy 發表於 2011/11/9 23:16

唔係
係分開6個比賽黎

至於點解唔參加...
上年我參加個四小龍比賽 都唔知洗左幾多錢去狂煲果幾首歌
=============================
不過我有個笑話想分享下

KAC(長寫請自己睇標題)其實係日本已經進行緊
jubeat方面 上上個禮拜搞緊二次予選
課題曲係蛋包飯、防衛本腦同Love at first sight

全日本會分做五個地區組別去比賽
每區裡面 上面果三首歌既總分 最高分果八位就可以出線
重點係 如果有同分情況出現 就以日期/時間最早果個優先出線

而比賽係以大會形式進行 比賽時段係10月26號之後既果一星期
即係你參加左之後 你可以去任何一個機鋪 係時段之內玩果幾首歌 都會幫你更新分數
當然 剩係以比賽期間打到幾多分為準 你本身highscore幾多分係唔會計落去

聽我朋友講(其實我朋友都係聽d唔知咩日本論壇講
著名玩家Y.S-Y已經係比賽開始之後45分鐘 EXC晒果三首歌
不過佢都係岩岩做到第9名(因為果45分鐘內 已經先後有8個人EXC晒果3隻歌
可惜出線名額得8位 換言之佢出唔到線(茶
回復 支持 反對

^^ 上年冇時間去煲歌, 今年有機會試下參加先...
[ 雖然對自己冇咩信心 -v-]]

唔係
係分開6個比賽黎

至於點解唔參加...
上年我參加個四小龍比賽 都唔知洗左幾多錢去狂煲果幾首歌
===== ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-11-2011 00:36

聽你咁講, 即係要鬥快打到3 首EXC -v-
回復 支持 反對

聽你咁講, 即係要鬥快打到3 ...
smw0316 發表於 10/11/2011 12:01

TRY UR BEST@@
回復 支持 反對

DDR 呢,點玩法囧?
回復 支持 反對

聽你咁講, 即係要鬥快打到3 首EXC -v-
smw0316 發表於 2011/11/10 12:01

我上年係以「想睇下自己實力去到邊度」而去參加

對於日本黎講
其實真係鬥快打到3個EXC

香港應該...要視乎佢出咩歌啦(始終可能同日本唔同
仲要睇下個比賽規則係咪同日本一樣
(上年好似係第一回合頭200名出線到第二回合
第二回合頭100名出線到第三回合 第三回合頭24名入決賽
(我就入到第二回合之後就放棄了
DDR 呢,點玩法囧?
Forte 發表於 2011/11/10 18:23

你終於出來了

KONAMI Asia果邊未出資料
不過可以用日本既KAC睇住先
http://p.eagate.573.jp/game/kac/p/ddrx2/index.html
回復 支持 反對

對於日本黎講

香港應該...要視 ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-11-2011 18:49

玩鬼咩,d歌變態-.-
回復 支持 反對

玩鬼咩,d歌變態-.-
Forte 發表於 2011/11/10 19:15

越變態先越分得出實力嘛
(雖然某程度上都會嚇倒人地 唔敢參加)

jubeat就係因為d歌唔變態 搞到成個比賽變做「鬥快EXC比賽」
遲左EXC都冇得出線

詳細請睇#3果個笑話
回復 支持 反對

對於日本黎講

香港應該...要視 ...
Torchic╳小火雞 發表於 10-11-2011 18:49

其實我同你既諗法一樣, 講真... 叫我打[EXT] EXC 真係難上加難,
不求入圍, 只求知道自己有幾多實力嘛 -v-

係呢, 參加是次大會有冇AP 拎架^^"
回復 支持 反對