打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 我對新出模式有點失望

我覺得好很悶 殺屍難左 破水更係係難過以前 (本來破水就不難)
主要係天光時 唔開技殺唔到屍 一班係只會更加保守咁守點等技
殭屍因為怕被爆頭 天光行動唔敢太冒險
打法上保守左好多  

到左夜晚一班屍衝入水路亂衝亂撞 唔知做緊乜-,-
不過賣隊友同切槍是大幅度削弱(弱者福音)
我會當屍3係考驗自己無中生有的殺敵能力
暫時屍4只可以同一班人亂衝亂撞守死係一個地方 囧  

對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得好無聊  或者免費玩家會覺得幾好玩的
回復 支持 反對

睇黎今次出既係魚槍
ZoMble乂幻月 發表於 14-1-2014 22:27

又係類似標左去扣9765血 既武器 唔洗問都知
回復 支持 反對

我覺得好很悶 殺屍難左 破水更係係難過以前 (本來破水就不難)
主要係天光時 唔開技殺唔到屍 一班係只會更加 ...
Charlie1012 發表於 14-1-2014 23:33

至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得好無聊  或者免費玩家會覺得幾好玩的」

我不明白上半句的意思

我的答案:你好像認為屍4主要是為免費玩家而設,卻削弱部分消費玩家的樂趣(純粹個人不科學分析)

優秀這個詞語,希望不是在建基於賣隊友,組隊殺路人

回復 支持 反對

至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得 ...
v1w1 發表於 15-1-2014 14:35

清費又優秀 這詞可能是有前才有後 可能有電鋸通街走就叫優秀
是武器優秀還是技術優秀 有相討之處
回復 支持 反對

其實我覺得屍4係幾好玩既
至少屍4唔會有雷比bug
同賣隊友問題唔會太嚴重
不過最好既就係屍4冇c炸同瑪莉
守點果D唔使次次死
回復 支持 反對

至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得 ...
v1w1 發表於 15-1-2014 14:35

好簡單 屍4係比弱者玩的 我呢種強者只中意玩英雄主義 所以會選擇回屍3
或許我日後會改變呢種想法  不過現在答案只有一個
回復 支持 反對

好簡單 屍4係比弱者玩的 我呢種強者只中意玩英雄主義 所以會選擇回屍3
或許我日後會改變呢種想法  不過現 ...
Charlie1012 發表於 15-1-2014 22:18

強者同弱者定義係乜?
英雄槍的強?屍技的強?
玩點槍的強?
回復 支持 反對

強者同弱者定義係乜?
英雄槍的強?屍技的強?
玩點槍的強?
199xabc 發表於 16-1-2014 07:16

我不是自信 只係講事實
我跟很多不同的玩家玩過 我願跟任何人比較 他們多方面也跟我相差很遠 但還是很喜歡"抽水"

加上我也不是真的好想個人主義行頭
重點係 要論 大局觀,組織能力,對戰局的分析力,進攻中的直覺,無中生有的殺敵能力,配合隊友等等
他們還是輸我 但我不能要求別人配合自己 因為他們跟不到我的節奏
因此我只能重視自己的戰績 我的風光戰績已經証明大家的差距
這是理所當然的 如果我表現不好 我當然會輸

我當人類殭屍應該感到害怕 我當殭屍 人類應該更加害怕
如果對方殺死了我 嗯 他應該感到慶幸 因為要殺我最需要就係運氣

不過你地可能又會要求我用mp5 小刀 唔開精準打低對方先叫有說服力
我都不想多談了 人應該用自己的方式表現一個最強的自己 不是被人指指點點的

我亦不明白為什麼要強調神器? mg3 as50 貝西在我手中已經好完美了

屍3的殭屍也是很強  根本係嬴多過輸
若果我有分身術的話 所有殭屍的站位都由我一個人去導演
人類只會死得更慘
回復 支持 反對

c4佢講明日頭人勁夜晚c勁,咁日頭做c咪要識保命,夜晚就出去殺人,守高點現在好難玩,d c 爬上黎擊退唔到,守點用肥佬按w+w點都可以慢慢沖,死左又原地復,多莎拉彈黎彈去都好難射,你睇片見d人玩c玩得勁要殺人唔難,係倉庫水路仍然屈c,所以我玩意大利算,好好玩,做人就日頭殺c/減少變c先嬴面大
回復 支持 反對

我不是自信 只係講事實
我跟很多不同的玩家玩過 我願跟任何人比較 他們多方面也跟我相差很遠 但還是很喜 ...
Charlie1012 發表於 16-1-2014 12:50

請問閣下願意將部分戰績圖上載,或提供一些短片?

我並沒有任何挑釁,不憤的意思

只是對你的言論感到好奇

你自認你是殭屍高手

那樣我想問你3個問題

1.你多數在什麼頻道玩殭屍模式?(香港,中國,台灣或其他)

2.房名是否有限制?(如禁止隼雷,莎拉等)

3.人數是20人以上或20人以下

我很佩服你的自信及勇氣,因為很少人能如此表現自己的實力

我只是對部分句子有些異議(請看紅色字)
屍3的殭屍也是很強  根本係嬴多過輸
若果我有分身術的話 所有殭屍的站位都由我一個人去導演
人類只會死得更慘

我當人類殭屍應該感到害怕 我當殭屍 人類應該更加害怕
如果對方殺死了我 嗯 他應該感到慶幸 因為要殺我最需要就係運氣

這兩個句子有些誇張,即使你是殭屍高手,

客觀來看,沒有無敵的時候,甚至是稱霸殭屍模式

我不明白如果殺你是需要運氣,那樣有些人真的用實力來殺你,如何解釋?

另外你真的沒有被小學雞踼除,或你是在朋友或軍團掩護下避過踼除??

最後我想問你:既然你認為如果所有殭屍聽你的話,人類只會死得更慘,那樣你會如何突破義大利3樓龜點,和墮落地獄2水路?

此外,如果你是殭屍高手,早像羅董成為不少人眼中的人中之龍

還有個人奉勸你兩句:適當的低調有助生存,高調反而引來危險

即使你的殭屍技術練得出神入化,亦不能改寫一個事實:一般公開比賽是以一般5vs5為主

你可以用「我不是打一般的材料,亦無意參加比賽」作回應,不過想成名的,只有參加公開比賽

你問為何我不去比賽?

1.個人自認心態上未能承受比賽的壓力

2.避開家人的質疑有困難

回復 支持 反對