查看: 6839|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 對而家CSO真係失望 部隊變了 開了團的金錢大大增加!

頭像被屏蔽
回復

加價的原因是因為玩家濫用了這個功能,因為以前價格太便宜,
引致大量軍團的產生,增加數據庫的負擔
要怪就怪玩家們自己不自律,濫用福利吧
回復 支持 反對

我好同意你的講法

除左新出果個司令部聯賽之外

全部新東西都沒樣好

我記得上一次係部隊戰係無團死的
未洗最強的人應該好慘

而且而家無得係團戰開災厄拉人入

結論都係百害無一利

另外我想問點解而家分解武器唔會有鎖?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

你禁個人聯賽榜咪見到自己D排名?
右手邊有分 大隊 聯隊 團隊 軍團 司令部
每組又會再分LV 例如.,第四-第一
會根據你打出黎D戰績 決定你的排名
排名就會決定你升定降

基本上你只要不斷上榜首就會慢慢上到司令
但部份細節我都唔太清楚

做左司令部未見有咩實際好處
同埋排司令部頭三果D人係日洗夜洗 打實戰無可能超越到佢地
回復 支持 反對

但係我覺得有2樣功能係唔錯
一係武器SHARE
二係團長可以交棒子
回復 支持 反對

但係我覺得有2樣功能係唔錯
一係武器SHARE
二係團長可以交棒子
傻乂小風 發表於 21-1-2014 20:16

點為知武器share?唔係好明
即係你借把槍比團友用?

利申:冇人團
回復 支持 反對

點為知武器share?唔係好明
即係你借把槍比團友用?

利申:冇
smionchiu 發表於 22-1-2014 21:33

比如我有一把永9的MG3
但我活動拎到MG31日之類OR整武器整左出黎1日/10日/30日
就可以放去團個倉庫
比團友一齊SHARE用
直至期限完結
回復 支持 反對

比如我有一把永9的MG3
但我活動拎到MG31日之類OR整武器整左出黎1日/10日/30日
就可以放去團個倉庫
比團友 ...
傻乂小風 發表於 22-1-2014 21:35

即係要有多1把先可以share出黎?
回復 支持 反對

對一個團 好簡單你唔係副團 OR 團長根本睇唔到一個團既人數有幾多,向邊度禁 到底係向邊度可以按出黎!咁對於 ...
紅色;D 發表於 21-1-2014 19:16

第一個論點:同意

因為作為準團/正式團員,有時需要看一看團員資料,假如只有副團/團長能觀看,團員難免會出現隔膜,甚至離開軍團

第二個論點:部分同意

開團既金錢由最低1500 變到5000 再約後15000,到現在20000 咁遲D會唔會變到3萬POINT?

雖然我也覺得成立軍團的開支上升幅度有些問題,不過二樓的人已經幫我說了其中一個證據:部分玩家濫用了這個功能,因為以前價格太便宜,
引致大量軍團的產生,增加數據庫的負擔

其次可以令部分人有思考機會,避免浪費point

第三個論點:不同意

入一個團走後變到二星期先可以入番?

這個變動應該是針對部分進進出出的玩家,因為團長在收人前是需要花時間及心血訂立入團規則,部分軍團可能要抽出時間對新人進行考核

其後軍團幹部需要想方法維持軍團運作

在走團時間未延長前,如果部分責任感較低的玩家故意破壞軍團的聲譽,拉走團員,基本上可以拍拍屁股走人,幾乎不受影響,對原軍團的非常不公平(原軍團亦只能被動作出封殺)

個人認為至少能保障某些軍團的利益

當然這些措施對某些玩家是有重大影響,不過長遠來看,或許能改善軍團系統的風氣

最後補充一句:凡因必有果,如果不是2009-2012的外掛大戰,橘子或N社不會作出以下安排

要責怪的,請責怪某些輸不起的廢物破壞CSO(不過那些廢物應該轉移到另一個遊戲,反正他們的目標已經達到了)

回復 支持 反對