查看: 24443|回復: 69
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] [問題]Jubeat Copious 1.5曲

關閉 [複製鏈接]
有冇得睇每日Jubeat Copious 邊2首係1.5曲??
因想出去前報大會順便報1.5曲拎多d ap
有既請share
回復

http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/606.html
來自jubeat wiki的

不過1.5曲好似係每日朝早7點 先會顯示果日既1.5曲係咩野
所以冇可能話今日知道下一日咩1.5曲
不過通常朝早8點幾9點 上面個網址都應該會更新 話比你聽今日係咩歌架啦
回復 支持 反對

哈, 平時我都冇留意wiki, 原來有得咁睇架 -v-
我習慣係大會內睇 (好多日本玩家日日都有整1.5曲大會上去架), 順便可以直接報埋...
[係大會名檢索打今日兩字...]

唔知有冇人都係咁做法呢...
回復 支持 反對

哈, 平時我都冇留意wiki, 原來有得咁睇架 -v-
我習慣係大會內睇 (好多日本玩家日日都有整1.5曲大會上去架), ...
smw0316 發表於 2011/11/7 16:03

呢個係另一個好辦法

補充一點
有時候1.5曲會有刻意既安排
例如呢年同上年除夕既1.5曲都係Evans 唔知黎緊既1月1日又係唔係Evans

另外唔知邊個bemani artist生日
果日既1.5曲就有可能係果位artist既歌黎
有興趣既可以睇下knit果陣係點安排1.5曲
http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/332.html
回復 支持 反對

來自jubeat wiki的

不過1.5曲好似係每日朝早7點 先會顯示果日既1.5曲係咩野
所以冇可能話今日知道下一日 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-11-2011 02:47

看了1看
換言之
要條件解禁既歌曲係咪有5首=0=?
[e]/量子/red goose/アルストロメリア同埋WONDER WALKER??
頭4首已知解禁條件...WONDER WALKER既解禁條件係咩??
IIDX19のLincle Kingdomで★★★★★★★★を★★★★★★★★★すると解禁
上記条件達成者からの伝導、伝導された人からの伝導により解禁。

是這個嗎?要玩dx19達到咩要求先解到'.'??
回復 支持 反對

21號打後好多都冇=0=!!仲想扼下4.5倍傳歌分-_-!
kjaiiv3v 發表於 21-11-2011 00:42

點會冇呢, 仲有咁多Knit 代既傳導歌都未出1.5 (( 未有統計過 -v-
多加留意, 可能隔幾日會出現呢^^
回復 支持 反對

點會冇呢, 仲有咁多Knit 代既傳導歌都未出1.5 (( 未有統計過 -v-
多加留意, 可能隔幾日會出現呢^^ ...
smw0316 發表於 21-11-2011 01:04

囧..剛剛明白了火雞那貼已改了第2個問題haha=]
不過都謝你'.'細心望左1望個網..1.5歌曲出1代/2代既歌會有較大機會可以扼到4.5倍分=]
可以傳導歌曲好似比3代多=0=
回復 支持 反對

看了1看
換言之
要條件解禁既歌曲係咪有5首=0=?
[e]/量子/red goose/アルストロメリア同埋WONDER WALK ...
kjaiiv3v 發表於 21-11-2011 00:42

WONDER WALKER
http://p.eagate.573.jp/game/bemani/linclelink/p/part3/index.html
岩岩上網站先留意到, 且證實可以Local 傳導... ^^ GREAT!!!
回復 支持 反對

WONDER WALKER

岩岩上網站先留意到, 且證實可以Local 傳導... ^^ GREAT!!!
smw0316 發表於 21-11-2011 15:18

對!..1直我都以為只有4首條件解禁歌
原來有5首..個首可以傳導..問題係..有人拎左未 囧..
同埋佢係點開呢;$..好似同dx19有連動
回復 支持 反對

對!..1直我都以為只有4首條件解禁歌
原來有5首..個首可以傳導..問題係..有人拎左未 囧..
同埋佢係點 ...
kjaiiv3v 發表於 21-11-2011 07:24 PM

[E],量子,Red Goose 我同你連一次機就可以傳導俾你
陽炎當初以為要連動 但後期証明只要係iidx18 玩過1次就會有
而家Wonder Walker 暫時只有少部份香港人有. 我會睇下幾時有
回復 支持 反對